Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πρώτο έφτασε στη γερμανική αγορά το ελληνικό σπαράγγι με 8 ευρώ

Μόνα τους στην ευρωπαϊκή αγορά «παίζουν» αυτό το διάστημα τα ελληνικά σπαράγγια αφού η γερμανική παραγωγή - λόγω των κακών καιρικών συνθηκών - φαίνεται πως μετά βίας προλαβαίνει την αγορά του Πάσχα. Σημειωτέων οι Έλληνες σπαραγγοπαραγωγοί αναμένουν φέτος καλύτερη και περισσότερη σοδειά αφού και στρέμματα είναι αυξημένα.

Πρώτο έφτασε στη γερμανική αγορά το ελληνικό σπαράγγι με 8 ευρώ

25
1

Με πολύ ικανοποιητικές τιµές παραγωγού στα 5-6 ευρώ το κιλό περίπου ξεκίνησε πριν λίγες ηµέρες, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της Agrenda, ο κύριος όγκος της ελληνικής συγκοµιδής σπαραγγιού. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα πολύ καλής ποιότητας ελληνικά σπαράγγια πωλούνται στα 8 ευρώ. Να σηµειωθεί ότι µέχρι στιγµής τα σπαράγγια της βόρειας Ευρώπης δεν συγκοµίζονται λόγω του παρατεταµένου χιονιά αβαντάροντας τα ελληνικά που «παίζουν» µόνα τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Ακόµα και στην Ισπανία που συγκοµίζει αυτή την περίοδο η παραγωγή είναι περιορισµένη λόγω των έντονων βροχών στη χώρα.

Θετικά είναι τα νέα και για το ύψος της ελληνικής παραγωγής, µε τον γενικό διευθυντής της ΕΑΣ Καβάλας Κλέαρχο Σαραντίδη να κάνει λόγο για αύξηση των ποσοτήτων σε ποσοστό της τάξεως του 20% περίπου. Η άνοδος αυτή - σύµφωνα µε τον ίδιο - εκτός από τις καλές αποδόσεις οφείλεται και στην αύξηση των καλλιεργούµενων εκτάσεων.

Περιορισµένες είναι προς το παρόν οι ποσότητες των ισπανικών πράσινων σπαραγγιών που διακινούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που δεν αναµένεται να αλλάξει πριν το πρώτο δεκαήµερο του Απρίλη. Αν και η συγκοµιδή έχει ήδη ξεκινήσει στη Γρανάδα µε τις εκτάσεις να είναι αυξηµένες, σε σχέση µε πέρσι, η παραγωγή είναι λιγοστή αφού οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούµενων εβδοµάδων δεν βοήθησαν στην γρήγορη ανάπτυξη των καλλιεργειών. Η έλλειψη αυτή, σε συνδυασµό µε την αυξηµένη ζήτηση, έχει σαν αποτέλεσµα οι τιµές παραγωγού να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριµένα στα 5 – 6 ευρώ το κιλό.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

23-03-2018 08:12MIXALHS

ειμαι παραγωγοσ απο μακεδονια και στισ 20,03,2018 πηρα εκκαθαριση εωσ στισ 15,03,2018 κ οι τιμεσ ειναι οι εξσαησ. 22λ 5,5ευρω το κιλο, 22βιολε 4,30, 16 λ4. 16β3,6 κ ψιλα 1,3 οι τιμεσ ειναι πολυ καλεσ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία