Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στον προκαταψύκτη τα αρνιά και οι τιμές ως τελευταία ώρα

Η καταναλωτική ζήτηση της τελευταίας στιγµής και τα γεµάτα εδώ και καιρό ψυγεία θα κρίνουν την τιµή παραγωγού των αµνοεριφίων, στην τελική ευθεία για το Πάσχα....

Στον προκαταψύκτη τα αρνιά και οι τιμές ως τελευταία ώρα

0
0

Ό,τι κοπεί πάντως τη Μεγάλη Εβδοµάδα θα πληρωθεί σίγουρα καλύτερα (µεταξύ 5 και 6 ευρώ το κιλό), αφού τα καλά ντόπια αρνιά είναι πολύ λίγα, ενώ περιορισµένες ποσότητες διαθέτουν φέτος, λόγω  βαρυχειµωνιάς και οι χώρες των Βαλκανίων. Λέγεται, µάλιστα, πως οι Βούλγαροι σφάζουν αυτή τη φορά µόνο τα αρσενικά. Στα καλά της υπόθεσης είναι επίσης και το γεγονός ότι τα µεγάλα σούπερ µάρκετ δεν άρχισαν από νωρίς τη «µειοδοσία» µε τις τιµές του οβελία.   

Με δεδοµένη την έλλειψη αµνοεριφίων, οι κτηνοτρόφοι εκτιµούν (ίδια είναι και η εκτίµηση των κρεοπωλών) ότι τουλάχιστον τη Μεγαλοβδοµάδα οι παραγωγοί θα καταφέρουν να πιάσουν πάνω από τα 5 ευρώ (για τα ζώα 8-12 κιλά), ενώ το κατσίκι µπορεί να κυµανθεί και λίγο παραπάνω. «Ζήτηση υπάρχει, τιµές δεν έχουµε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφηµερίδα Agrenda ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος ∆ηµόπουλος. Και συµπληρώνει «φέτος είναι µια χρονιά που όλοι προσπαθούν να διώξουν τα αρνιά από τα χέρια τους. Η τιµή σήµερα είναι λίγο πάνω από τα 4 ευρώ. Άλλες χρονιές τέτοια περίοδο η τιµή ήταν στα 5 ευρώ». Την εκτίµηση ότι η αγορά θα αντιδράσει την τελευταία στιγµή προκειµένου οι παραγωγοί να πουλήσουν ακριβότερα κάνει και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του δήµου Προσοτσάνης, Κώστας Ακριτίδης ο οποίος δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο πρόβληµα των αθρόων εισαγωγών των ρουµάνικων αρνιών που µπαίνουν πρώτα στην αγορά.

Tην ίδια στιγµή που στην υπόλοιπη Ελλάδα παραµένει ακόµα ζωντανή η προσδοκία του 5ευρου, στην Κρήτη οι αιγοπροβατοτρόφοι εµφανίζονται απογοητευµένοι αφού σύµφωνα και µε τον Μανώλη Τιτοµιχελάκη, πρόεδρο του Συνεταιρισµού «Κρητικά Μιτάτα», δεν προβλέπονται αγοραπωλησίες πάνω από τα 4,50 ευρώ το κιλό. «Οι κτηνοτρόφοι στο νησί δεν µπόρεσαν να κρατήσουν την ψυχραιµία τους µε αποτέλεσµα να έχουν πουλήσει το µεγαλύτερο µέρος της µειωµένης ούτως ή άλλως παραγωγής τους στα 4,50 ευρώ το κιλό», εξηγεί στην εφηµερίδα Agrenda.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire