Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Ημερίδα για στρατηγικό σχεδιασμό σε ελαιοκομία και ελαιόλαδο από την ΕΔΟΕ

Η συνδιαμόρφωση ενός Στρατηγικού Σχεδίου για την ελαιοκομία και το ελαιόλαδο, μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων όλου του ελαιοκομικού τομέα και την πρόταση λύσεων και δράσεων για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, θα αποτελέσει τον κυρίαρχο στόχο της Ημερίδας που διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου – ΕΔΟΕ. Θα συμμετέχει ως συντονιστής ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας Agrenda και του agronews.gr Γιάννης Πανάγος.

Edoe-Prosklisi-elaiolado

373
1

Η ελαιοκομική περίοδος που ολοκληρώθηκε, αλλά και η προσεχής που αναμένεται, χαρακτηρίζονται από όλους τους δραστηριοποιούμενους με το εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα δύσκολες. Η μείωση των τιμών στην Ισπανία, λόγω και της αναμενόμενης υπερπαραγωγής σε όλες τις μεσογειακές χώρες, η πίεση για την λήψη έκτακτων μέτρων λόγω της διατάραξης της αγοράς, η ανισορροπία της αγοράς από την προβλεπόμενη υπερπροσφορά κ.λπ., αποτελούν προβλήματα που καθιστούν αναγκαία την χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για ένα προϊόν το οποίο χαρακτηρίζεται από όλους στη χώρα μας  ως εθνικό, ωστόσο δεν αντιμετωπίζεται από την πολιτεία ως τέτοιο.

Σε «Ανοιχτό Διάλογο για  το Ελληνικό Ελαιόλαδο» που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 από 9.00 πμ έως 7.30 μμ στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα, καλούνται να συμμετάσχουν μέσα από ανοιχτή πρόσκληση, να καταγράψουν προβλήματα αλλά κυρίως να προτείνουν λύσεις όλα τα στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, οργανισμών, δημόσιων υπηρεσιών & φορέων, όλοι οι συνεταιριστικοί και ιδιωτικοί φορείς, οργανώσεις, σωματεία και οργανώσεις του τομέα, τα  κλαδικά περιοδικά, εφημερίδες κλπ καθώς και μεμονωμένοι ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, πυρηνελαιουργοί, τυποποιητές ελαιολάδου, διακινητές, εξαγωγείς, επιστήμονες, εστιάτορες, καταναλωτές κλπ.

Η προσέλευση είναι ανοιχτή και δωρεάν και θα λάβουν το λόγο όσοι (εκπρόσωποι φορέων, συνεταιρισμών ή μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα) δηλώσουν μέχρι τις 14 Ιουνίου την πρόθεσή τους να τοποθετηθούν με πεντάλεπτη παρέμβασή τους,  σε όποια από τις ενότητες της Ημερίδας επιθυμούν, στο τηλέφωνο 2103238315 και στο e-mail info@edoee.gr

Το έντονο ενδιαφέρον που έχει ήδη καταγραφεί επιβεβαιώνει την αναμενόμενη σημαντική συμμετοχή, ανταλλαγή απόψεων, θέσεων και προτάσεων.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αξιοποιηθεί η συμπυκνωμένη εμπειρία και η γνώση των συμμετεχόντων, οι οποίοι εργάζονται στον τομέα και υπηρετούν τα προϊόντα του.

Τα θέματα που θα συζητηθούν, παρουσιασθούν και αναπτυχθούν στις τρεις ενότητες είναι τα εξής: 

Α 1. Ελαιοκαλλιέργεια - πρωτογενής παραγωγή

Α 2. Ελαιοτριβείο- τυποποίηση

Α 3. Διακίνηση & εμπορία χύμα ελαιολάδου

Α 4. Ιχνηλασιμότητα, ποιότητα & έλεγχοι

Β 5. Εξαγωγές, Προβολή & Προώθηση

Β 6.Έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση

Γ 7. Εθνική στρατηγική ελαϊκής πολιτικής

Γ 8. Σύνοψη, Συμπεράσματα.

Ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου  κ. Μανώλης Γιαννούλης δήλωσε ότι “ η  ΕΔΟΕ εκτιμά ότι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, θέσεων και προτάσεων θα προκύψουν θετικά συμπεράσματα και θα αξιοποιηθεί η εμπειρία και γνώση προσώπων που εργάζονται στον τομέα και υπηρετούν τα προιόντα του. Με την βεβαιότητα ότι και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα αγκαλιάσουν την εν λόγω πρωτοβουλία, είμαστε στην διαθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση” 

Το έντονο ενδιαφέρον που έχει ήδη καταγραφεί επιβεβαιώνει την αναμενόμενη σημαντική συμμετοχή, ανταλλαγή απόψεων, θέσεων και προτάσεων.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αξιοποιηθεί η συμπυκνωμένη εμπειρία και η γνώση των συμμετεχόντων, οι οποίοι εργάζονται στον τομέα και υπηρετούν τα προϊόντα του.


Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 

 

9.00 - 9.30 Προσέλευση - εγγραφές

9.30  - 10.15  Χαιρετισμοί επισήμων 

 

Α΄ ΜΕΡΟΣ           

10.15 - 11.00   Ομιλία Προέδρου ΕΔΟΕ κ. Εμμ. Γιαννούλη

                      Ομιλίες εκπροσώπων Φορέων -Μελών ΕΔΟΕ (ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΑΣΟΕΕ, ΠΑΣΕΛ, ΣΠΕΛ, ΣΕΒΙΤΕΛ)

11.00 - 12.00 Πάνελ: Εθνική στρατηγική ελαϊκής πολιτικής 

 

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Τοποθετήσεις 5΄ από εγγεγραμμένους ομιλητές

12.00 - 13.00 Ελαιοκαλλιέργεια - πρωτογενής παραγωγή

13.00 - 14.00 Ελαιοτριβείο- τυποποίηση

14.00 - 14.30   Διάλειμμα 

 

Γ΄ ΜΕΡΟΣ

Τοποθετήσεις 5΄από εγγεγραμμένους ομιλητές

14.30 - 15.30  Διακίνηση & εμπορία χύμα ελαιολάδου

15.30 - 16.30  Ιχνηλασιμότητα, ποιότητα & έλεγχοι

16.30 - 17.30 Εξαγωγές, Προβολή & Προώθηση 

17.30 - 18.30 Έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση

 

Δ΄ ΜΕΡΟΣ

18.30 - 19.30 Ερωτήσεις - Συμπεράσματα

 

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα AGRENDA, το περιοδικό ΕΛΑΙΑΣ ΚΑΡΠΟΣ, και το ενημερωτικό site agronews.gr

Δείτε εδώ την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

25-05-2019 19:02ΔΑΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να παρευρεθώ στην ημερίδα σας. Είμαι Πτυχιούχος Γεωπόνος του ΓΠΑ με μεταπτυχιακό Παρακαλώ ενημερώστε με για το πρόγραμμα και γενικά ότι εκδηλώσεις κάνετε. ευχαριστώ . ΔΑΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΗΛ. 6972165052

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία