Οι ομιλίες της εκδήλωσης επικεντρώθηκαν σε σημαντικά και διαφορετικά ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του ελαιολάδου. Οι συζητήσεις που αναπτύχθηκαν φανερώνουν την μεγάλη αγωνία του κόσμου αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το 2022, με την παρουσία παραγωγών, επαγγελματιών και εκθετών, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας .
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ελαιολάδου Kalamata Olive Oil Awards 2021 με το αναγνωρισμένο πάνελ του Εργαστήριου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Τα βραβεία που δόθηκαν είναι τα ακόλουθα:
Για τη κατηγορία: Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Πρώτο βραβείο: Καρούμπαλης ΑΕ Προϊόν: ΑΕΝΑΟΝ
Δεύτερο βραβείο: Κύκλωπας Αργύρη Κελίδη ΑΕ Προϊόν: Kyklopas Early Harvest
Τρίτο Βραβείο: Asoproli Bari (Ιταλία) Προϊόν : Asoproli Bari
Για τη κατηγορία: ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πρώτο βραβείο:Agrexpo AE Προϊόν Faris ΠΟΠ Καλαμάτα
Δεύτερο βραβείο: Αγρόπολυ Πύλου Προϊόν: Agropoly ΠΟΠ Καλαμάτα
Για τη κατηγορία: Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Πρώτο βραβείο: Κύκλωπας Αργύρη Κελίδη Προϊόν: Kyklopas Ages Organic
Δεύτερο βραβείο: Φρίντριχτ Μπλάουελ ΕΠΕ Προϊόν: Mani Organic Greek Evoo
Τρίτο Βραβείο: Ράπτου Αγλαϊα Προϊόν : Kondea
Για τη κατηγορία: Πολυφαινολικό
Πρώτο βραβείο: Αιμιλία-Μαρία Δημητρακοπούλου Προϊόν: EnKardia Ultra Premium
Δεύτερο βραβείο: Αγρόπολυ Πύλου Προϊόν: Agropoly Organic High Phenolic Evoo
Έπαινοι
1ο Έπαινο : ΕΛΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΡΑΠΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Προϊόν: Lioklado
2ο Έπαινο : Αιμιλία-Μαρία Δημητρακοπούλου Προϊόν : EnKardia Traditional
3ο Έπαινο : Γεωργακίλας Ευστάθιος : Προϊόν: Γεωργακίλας