BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Τα γερμανικά οινοποιεία ξεμένουν από μπουκάλια λόγω υπερπαραγωγής

Εμπόδια συναντά η παραγωγή οίνου στη Γερμανία, που συμπιέζουν τον κλάδο στη χώρα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

agermanwineriesbottles4

Αλίκη Χουλιάρα

8
0

Μετά από την καλύτερη χρονιά της δεκαετίας σε ό,τι αφορά τη συγκομιδή, οι οινοποιοί δυσκολεύονται να βρουν αρκετά μπουκάλια, με τον χρόνο αναμονής να έχει ανέβει στους τρεις μήνες, σύμφωνα με τον Ernst Buescher από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οίνου.

Ενώ είναι σύνηθες οι προμηθευτές να καταφεύγουν σε εισαγωγές όταν η παραγωγή είναι μεγάλη, αυτό αποδεικνύεται περισσότερο δύσκολο μετά τους αυξημένους όγκους και σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία. Σε όλη την Ευρώπη, οι οινοποιοί είδαν το μέγεθος της σοδειάς να ανεβαίνει κατακόρυφα, σχεδόν κατά 20% την προηγούμενη χρονιά.

Η διευρυμένη ζήτηση για γυάλινα μπουκάλια μπορεί επίσης να συνδέεται με τη μεγαλύτερη χρήση που παρατηρείται και εκ μέρους των παρασκευαστών αναψυκτικών. Οι παραγγελίες των τελευταίων είναι συνήθως μεγαλύτερες, πιο συχνές και κατά συνέπεια, λιγότερο ασύμφορες από άποψη κόστους απ’ ό,τι εκείνες των οινοποιών, που ποικίλλουν σε ό,τι αφορά τα σχήματα και τα χρώματα.

Η αδυναμία να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες δεν είναι μοναδική στη βιομηχανία οίνου.  Οι γερμανικές εταιρείες γενικά, σύμφωνα με το Bloomberg, παλεύουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της παραγωγής λόγω έλλειψης εργατικών χεριών και μεγάλου αριθμού παραγγελιών.

 

Πηγή: Carolynn Look, bloomberg.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία