BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Μόλυνση από το… εξωτερικό απειλεί την αλιεία στο Νέστο

Στο ζενίθ (πενήντα φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια) έφθασαν για πρώτη φορά οι συγκεντρώσεις καδμίου σε επιφανειακά ύδατα του ποταμού Νέστου, κοντά στην παραμεθόριο περιοχή, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η απαγόρευση αλιείας.

Απαγορεύεται η αλιεία καραβίδας στον Καλαμά

0
0

Η απαγόρευση αφορά στο ελληνικό τμήμα του ποταμού Νέστου, από την είσοδό του στο νομό Δράμας μέχρι την είσοδό του στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας.

 

Οι υψηλές συγκεντρώσεις διαπιστώθηκαν ύστερα από δύο δειγματοληψίες, σε σημεία πολύ κοντά στα σύνορα,  οι οποίες έγιναν υπό την εποπτεία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

 

«Στείλαμε τα δείγματα σε εξειδικευμένα εργαστήρια για μικροβιολογικές και χημικές μετρήσεις και διαπιστώσαμε την υπέρβαση ορίων του καδμίου, το οποίο πιθανολογούμε ότι δεν προέρχεται από την Ελλάδα, αφού στην περιοχή δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, ούτε καν κτηνοτροφική μονάδα» εξήγησε στο ΑΠΕ ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, περιβαλλοντολόγος Ευάγγελος Μαλκάκης.

 

Όπως διευκρίνισε, το κάδμιο μπορεί να προέρχεται από πολλές πηγές, όπως βιομηχανικές μονάδες, μεταλλουργεία ή ορυχεία ενώ νέες δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν και χθες για να ελεγχθούν εκ νέου τα επίπεδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία