BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Καθορίστηκαν οι αλιευτικές δυνατότητες της Ε.Ε.

Ολοκληρώθηκε ο καθορισμός των συνολικών επιτρεπόμενων αλιευμάτων (TACs) και ποσοστώσεων για το 2014.

Καθορίστηκαν οι αλιευτικές δυνατότητες της Ε.Ε.

0
0

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Συμβούλιο η τροποποίηση του Κανονισμού του Συμβουλίου περί καθορισμού των αλιευτικών δυνατοτήτων (TACs) και ποσοστώσεων, για το 2014, στα χωρικά ύδατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα διεθνή, με βάση συμβιβαστική πρόταση.  

Υπενθυμίζεται ότι τα TACs είχαν συμφωνηθεί στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου 2013, όμως, εκκρεμούσε ακόμη ο καθορισμός ορισμένων ειδών, για τα οποία είχε συμπεριληφθεί προκαταρκτική πρόβλεψη, εξαιτίας διαπραγματεύσεων, που ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Σε συνέχεια της συμφωνίας επί των αναφερόμενων διαπραγματεύσεων τον περασμένο Ιανουάριο και της εξέτασης της σχετικής πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την Ομάδα Εργασίας εσωτερικής πολιτικής αλιείας του Συμβουλίου, επιτεύχθηκε συμφωνία στις 7 Απριλίου, με βάση συμβιβαστική πρόταση της Προεδρίας.  

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ένας ακόμη στόχος του προγράμματος εργασιών της Ελληνικής Προεδρίας, ο οποίος είναι σημαντικός για τον αλιευτικό κλάδο που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των «Βορείων Συμφωνιών», στα ύδατα του  Βόρειου Ατλαντικού.  

Για την αναφερόμενη συμφωνία ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε: «Με ικανοποίηση σας ενημερώνω ότι ακόμη ένας στόχος του προγράμματος εργασιών της Ελληνικής Προεδρίας κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού των αλιευτικών δυνατοτήτων για το 2014. Με τον τρόπο αυτό ο αλιευτικός κλάδος που δραστηριοποιείται στα χωρικά ύδατα των «Βορείων Συμφωνιών» μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τις ποσοστώσεις για όλα τα αλιευτικά αποθέματα, για τα οποία επιτεύχθηκε η συμφωνία, με βάση τις κατάλληλες επιστημονικές γνωμοδοτήσεις».            

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία