BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Νέο πλαίσιο κανόνων για εμπορία αυγών προς επώαση και νεοσσών

Τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον ευρωπαϊκό κανονισμό (ΕΚ) 617/2008 για τα εκκολαπτήρια, τις εγκαταστάσεις επιλογής και τις εγκαταστάσεις πολλαπλασιασμού, καθορίζει σχετική υπουργική απόφαση με τον αριθμό 2063/141781 και την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Π. Κουκουλόπουλος.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η παγκόσμια πτηνοτροφία

3
0
Σχετικά με τις προδιαγραφές εμπορίας των αυγών προς επώαση και των νεοσσών πουλερικών ορνιθώνος, στην αρ. 2063/141781 υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3091/Β/17.11.2014, ορίζονται εν συντομία τα εξής

  • Οι αρμόδιες αρχές ελέγχου έχουν την υποχρέωση να αποστέλλουν στην αρμόδια αρχή εποπτείας:
  1. Μέχρι τις 20 κάθε μήνα τα μηνιαία δελτία του προηγούμενου μήνα σχετικά με την παραγωγή και εμπορία αυγών προς επώαση και νεοσσών πουλερικών ορνιθώνων, των εκκολαπτικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή αρμοδιότητας τους.
  2. Μέχρι τις 20 κάθε μήνα συγκεντρωτικό δελτίο με τον αριθμό των εισαχθέντων και εξαχθέντων νεοσσών για το μήνα που προηγήθηκε ανά είδος τύπο και κατηγορία και τύπο πουλερικών.
  3. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου κάθε έτους, κατάσταση σχετικά με τη δυναμικότητα αλλά και τη δραστηριότητα των εκκολαπτηρίων της περιοχής δικαιοδοσίας τους κατά το έτος που προηγήθηκε καθώς επίσης και κατάσταση με τον αριθμό των πραγματοποιηθέντων ελέγχων, τον τύπο των τυχόν διαπιστωθέντων παραβάσεων, τις τυχόν συστάσεις που έγιναν και τις κυρώσεις που επεβλήθησαν.
  • Διαδικασία χορήγησης διακριτικών αριθμών: Όλες οι εγκαταστάσεις που αναφέρονται στο άρθρο 2 υποβάλλουν αίτημα στην οικία ΔΑΟΚ για την χορήγηση διακριτικού αριθμού.
  • Υποχρεώσεις εκκολαπτηρίων: Ως εκκολαπτήρια, σύμφωνα με το άρθρο 1, σημείο 3 του Καν (ΕΚ) 617/2008, ορίζονται οι εγκαταστάσεις των οποίων η δραστηριότητα συνίσταται στη θέση αυγών σε επώαση, στην εκκόλαψη των αυγών και την προμήθεια νεοσσών.
  • Υποχρεώσεις εγκαταστάσεων επιλογής / πολλαπλασιασμού: Ως εγκατάσταση επιλογής σύμφωνα με το άρθρο 1, σημείο 3 του Καν (ΕΚ) 617/2008, ορίζεται η εγκατάσταση της οποίας η δραστηριότητα συνίσταται στην παραγωγή αυγών προς επώαση, προοριζομένων για την παραγωγή νεοσσών αναπαραγωγής, πολλαπλασιασμοί) ή χρήσης. Ως εγκατάσταση πολλαπλασιασμού σύμφωνα με το άρθρο 1, σημείο 3 του Καν (ΕΚ) 617/2008, ορίζεται η εγκατάσταση της οποίας η δραστηριότητα συνίσταται στην παραγωγή αυγών προς επώαση, προοριζομένων για την παραγωγή νεοσσών χρήσης. Κάθε εγκατάσταση επιλογής ή πολλαπλασιασμού οφείλει: (α) Να τηρεί τις υποχρεώσεις που ορίζονται στο άρθρο 2 και 3 του Καν (ΕΚ) 617/2008. (β) Να παρέχει εφόσον ζητηθεί από την αρμόδια αρχή εποπτείας, στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ζωικό κεφάλαιο των πουλερικών επιλογής και πολλαπλασιασμού.
Δείτε εδώ αναλυτικά το πλήρες κείμενο της απόφασης.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία