BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Χωρίς κόστος ο Κτηνίατρος Εκτροφής για το μελιταίο

Oι κτηνοτρόφοι επιλέγουν τον εγκεκριμένο κτηνίατρο εκτροφής από τον κατάλογο του υπουργείου.

Στέρεψε η υπομονή των κτηνοτρόφων που περιμένουν ακόμα το τσεκ του 2013

0
0

Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί ο θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων, όπως υπενθυμίζει η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με βάση τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υποχρεούνται, να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Κτηνιάτρου Εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.

Ως εκ τούτου οι κτηνοτρόφοι, αφού επιλέξουν τον εγκεκριμένο κτηνίατρο εκτροφής από τον κατάλογο που έχει αναρτηθεί στο site του ΥΠΠΑΠΕΝ (www.minagric.gr) , πρέπει έγκαιρα να υπογράψουν Δηλώσεις Έναρξης Συνεργασίας για την εφαρμογή του προγράμματος Μελιταίου Πυρετού.

Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή του Προγράμματος από τους κτηνιάτρους εκτροφής, δεν προκύπτει επιπλέον κόστος για τους κτηνοτρόφους, καθώς οι συγκεκριμένοι θα αποζημιώνονται από κονδύλια του Υπουργείου.

Πρέπει επίσης να τονισθεί η υποχρέωση των παραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος και η σύνδεσή του με την παράδοση γάλακτος και τις οικονομικές ενισχύσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία