BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Καινοτομίες για βιώσιμη ανάπτυξη της αλιείας στο «HydroMediT 2016»

Στη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος «HydroMediT 2016», προχωρούν το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων Ιχθυολόγων (ΠΑΣΤΙ). Χορηγοί επικοινωνίας θα είναι η Agrenda και το Agronews.

Οι παραγωγικές δυνατότητες της αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας της χώρας

0
0
Το «HydroMediT 2016» θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι το διάστημα 10 - 12 Νοεμβρίου 2016, με θέμα του τις «Παγκόσμιες Τάσεις και Καινοτομίες για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών και της αλιείας στην περιοχή μας»

Οι διακεκριμένοι καλεσμένοι ομιλητές του προέρχεται από την Κροατία και την Γαλλία για να δώσουν την οπτική τους στα θέματα που θα συζητηθούν, και σας παρουσιάζουμε συνοπτικά το ποιοι είναι:

 

Ivan Katavic (Κύριος Ομιλητής)

Ερευνητής στο περίφημο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας & Αλιείας στο Σπλιτ της Κροατίας, Προϊστάμενος του Εργαστηρίου Υδατοκαλλιεργειών, με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα να εστιάζονται κυρίως στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, με έμφαση στα νέα είδη στην υδατοκαλλιέργεια και τις πιθανές επιπτώσεις της υδατοκαλλιέργειας στο υδάτινο οικοσύστημα. Υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Υπουργός Αλιείας, και ήταν Επικεφαλής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης για το Κεφάλαιο 13 (Αλιεία) κατά την διαδικασία προσχώρησης της Κροατίας στην ΕΕ. Συντόνισε το περιφερειακό δίκτυο που ασχολήθηκε με την περιβαλλοντική πτυχή της Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας ως δράση προτεραιότητας του UNEP/MAP (PAP/RAC), και ήταν επικεφαλής πολλών αποστολών του FAO σε όλη την Μεσόγειο. Διορίστηκε επίσης ως αντιπρόεδρος του GFCM για δύο περιόδους, και υπηρέτησε ως Εθνικός Εκπρόσωπος της Κροατίας σε μια σειρά περιφερειακών οργανώσεων αλιείας και υδατοκαλλιεργειών (ICCAT, FAO, GFCM, UNEP/MAP, κ.α.).

 

Sanja Matic-Skoko (Θεματική Ομιλήτρια)

Ερευνήτρια στο περίφημο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας & Αλιείας στο Σπλιτ της Κροατίας, Πρόεδρος του Επιστημονικού του Συμβουλίου, και Μέλος του Εργαστηρίου Ιχθυολογίας & Παράκτιας Αλιείας, με τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα να σχετίζονται με τη βιολογία των ψαριών, την οικολογία, τη γήρανση των ψαριών, τη δυναμική του πληθυσμού, την αξιολόγηση των αποθεμάτων, τη διαχείριση της παράκτιας αλιείας, την διατήρηση της βιοποικιλότητας, και την συνδεσιμότητα των εκβολών ποταμών και παράκτιων αλιευτικών πόρων. Είναι μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Κροατίας για την αλιεία, μέλος της ομάδας εργασίας για την ανάπτυξη των εθνικών σχεδίων διαχείρισης, Εθνικός Εμπειρογνώμονας στο ESF (Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επιστημών), κ.α.

 

Milorad Mrakovcic (Θεματικός Ομιλητής)

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, στο Τμήμα Βιολογίας - Ζωολογίας, με τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα να εστιάζονται στη βιοποικιλότητα της χλωρίδας, της πανίδας, και των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών, καθώς και στην κατάσταση, τις απειλές και τη διαχείριση των ψαριών του γλυκού νερού, με πλούσιο διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

 

David McKenzie (Θεματικός Ομιλητής - Τεχνικό Workshop)

Ερευνητής στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS), Διευθυντής Έρευνας στο «Κέντρο Θαλάσσιας Βιοποικιλότητας, Διατήρησης, και Εκμετάλλευσης», με έδρα το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ. Μετά το διδακτορικό του (στο Πανεπιστήμιο British Columbia) εργάστηκε σε όλη την Ευρώπη, με τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα να είναι η αναπνευστική φυσιολογία των ψαριών, ιδίως ο μεταβολισμός της ενέργειας, από τον βασικό μηχανισμό (πώς τα ψάρια αντιλαμβάνονται το οξυγόνο και βελτιστοποίηση πρόσληψης κι απόδοσης), τις εφαρμογές στην οικοφυσιολογία (χρήση αναπνευστικού μεταβολισμού ως βιοδείκτη περιβαλλοντικής προσαρμογής), στην εξελικτική φυσιολογία (γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ των ατόμων, πώς ποικίλλουν ανάλογα με άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας). Επίσης ενδιαφέρεται για την εφαρμογή τους στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας, στο πώς οι περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζουν το μεταβολισμό της ενέργειας και της καρδιοαναπνευστικής απόδοσης. Τέλος, ενδιαφέρεται και για την εξελικτική φυσιολογία, ιδίως το πως επηρεάζει ο μεταβολικός ρυθμός την απόδοση στο κολύμπι.

Εκτός από τις ομιλίες των επιφανών καλεσμένων, οι διοργανωτές και αυτή τη φορά - έχοντας ως στόχο την στήριξη και προώθηση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής αριστείας - θα τιμήσουν για την ανεκτίμητη προσφορά τους στον τομέα έναν Ακαδημαϊκό, έναν Επαγγελματία, και μία Εταιρία, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ Τιμώμενη Χώρα είναι η Κροατία, ως το νεότερο Κράτος Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28ο), και μια χώρα που ανήκει στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου της ΕΕ (EUSAIR).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με θεματικές ενότητες, κυριότερες προθεσμίες, νεότερα, κλπ, μπορείτε να επισκέπτεστε το site του Συνεδρίου http://hydromedit2016.apae.uth.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία