BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Εφαρμοστική εγκύκλιος για τη λειτουργία καταφυγίων για αδέσποτα

Διευκρινήσεις για τις επιλέξιμες δαπάνες για τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Χρηματοδότηση Δήμων για λειτουργία καταφυγίων για αδέσποτα

1
0

Εκδόθηκε η ΚΥΑ (3114Β 8/9/17) για τον καθορισμό των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης τους για το έτος 2017, όπως την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη σίτιση, την υιοθεσία ή την επανένταξη, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις διατάξεις του ν.4039/2012, όπως αυτός ισχύει.

Πρόκειται για απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Οικονομικών, Γεωργίου Χουλιαράκη και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη.

Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι εβδομήντα τοις εκατό (70%) του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει. Ειδικά η χρηματοδότηση για το κόστος σίτισης των ζώων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%) των δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει οι φορείς για το σκοπό αυτό.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν οι αιτήσεις των Δήμων και Συνδέσμων, ώστε να λάβουν την προβλεπόμενη χρηματοδότηση.

Να σημειωθεί ότι μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης για τον καθορισμό των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, των Υπουργών Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Οικονομικών, Γεωργίου Χουλιαράκη και του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, δημοσιεύτηκαν και οι εφαρμοστικές διευκρινήσεις που αφορούν στις επιλέξιμες δαπάνες για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και σε επιμέρους θέματα.

Διαβάστε εδώ τις

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση για τη Χρηματοδότηση Δήμων για λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία