Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Μόνο οργανωμένα θα γίνουν ανταγωνιστικοί οι αγρότες της Πέλλας

Το θεσμικό πλαίσιο για τις Ομάδες και Οργανώσεις παραγωγών και οι διαδικασίες αναγνώρισής τους, αλλά και τα επενδυτικά εργαλεία που μπορούν να εκμεταλλευτούν και να χρησιμοποιήσουν οι παραγωγοί βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής ημερίδας που...

Μόνο οργανωμένα θα γίνουν ανταγωνιστικοί οι αγρότες της Πέλλας

0
0

Πλήθος αγροτών αλλά και εκπρόσωποι αγροτικών φορέων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα Σκύδρας (2ο χλμ. Μαυροβούνι-Έδεσσας) την περασμένη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο τεχνολόγος γεωπονίας  της ΔΑΟΚ Πέλλας Καφετζής Κωνσταντίνος που ήταν και ο πρώτος εισηγητής αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση και ανέπτυξε το θεσμικό πλαίσιο για τις Ομάδες και Οργανώσεις παραγωγών και τις διαδικασίες αναγνώρισής τους.

Ακολούθησε ο γεωπόνος και Γενικός Διευθυντής  της ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ  Ι.Κ.Ε. Βαΐδης Ιωάννης που εστίασε την εισήγησή του στα επενδυτικά εργαλεία που μπορούν να εκμεταλλευτούν και να χρησιμοποιήσουν οι παραγωγοί αλλά και οι οργανωμένες ομάδες παραγωγών.

 Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του προέδρου της  Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών του νομού Ημαθίας Χρήστου Γιαννακάκη, ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες που αποτελούν τους ανταγωνιστές μας στις διεθνείς αγορές και τα πλεονεκτήματά τους έναντι της χώρας μας, που προκύπτουν από την τεράστια συλλογική οργάνωσή τους, γεγονός που απουσιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη χώρα μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή της κυβερνήσεως Γιάννη Σηφάκη, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της συλλογικής δράσης των αγροτών ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί και βιώσιμοι.

Παρόντες στην ενημερωτική ημερίδα ήταν η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Ιγνατιάδου Αικατερίνη, ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννου Δημήτριος, ο Δήμαρχος Πέλλας Στάμκος Γρηγόριος, ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας Κρητίδης Θεμιστοκλής, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας Πέτκος Χρήστος καθώς και πλήθος γεωπόνων και εκπροσώπων αγροτικών φορέων.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν  ερωτήματα  και προβληματισμοί των ενδιαφερομένων-συμμετεχόντων αγροτών που απαντήθηκαν από τους εισηγητές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire