Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Κοτόπουλος: Η κριτική φέρνει πρόοδο, οι κόλακες φέρνουν οπισθοδρόμηση

Το ελληνικό γιαούρτι θα µπορούσε να µετατραπεί σε βαρύ πυροβολικό της εγχώριας αγελαδοτροφίας και γαλακτοβιοµηχανίας, εντούτοις σύµφωνα µε την Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας βάλλεται, όπως και ο κλάδος από τις µέχρι τώρα πολιτικές....

Κοτόπουλος: Η κριτική φέρνει πρόοδο, οι κόλακες φέρνουν οπισθοδρόμηση

0
0

Σε επιστολή του νέου προέδρου της ΕΦΧΕ, Ηλία Κοτόπουλου αναφέρεται στα διαρκή προβλήµατα που υφίσταται η ελληνική αγελαδοτροφία και το γεγονός ότι δεν κλήθηκε να συµµετάσχει στην επιτροπή για το ελληνικό γιαούρτι.

Στα 2,5 χρόνια της θητείας Αποστόλου

«Ποιο ελληνικό γιαούρτι όµως να γίνει ΠΟΠ; Αυτό που αφελληνίστηκε και µπορεί πλέον να παρασκευάζεται από οποιοδήποτε γάλα; ∆εν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η άµεση αλλαγή του Κώδικα Τροφίµων και Ποτών;», ρωτά µε σκωπτικό τρόπο η Ένωση, σύµφωνα µε την οποία στα 2,5 χρόνια της θητείας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είδε όπως αναφέρει στην επιστολή:

Α) Την αλλαγή του Κώδικα Τροφίµων και Ποτών, βάσει του οποίου, το ελληνικό (;) γιαούρτι µπορεί πλέον να παρασκευάζεται όχι από ελληνικό φρέσκο γάλα (όπως ισχύει για οποιοδήποτε γάλα φρέσκο ή συµπυκνωµένο, οποιασδήποτε προέλευσης).

Β) Την υπουργική απόφαση, που έστειλε στις Βρυξέλλες για έγκριση, ο τότε αναπληρωτής υπουργός του ΥπΑΑΤ, Μάρκος Μπόλαρης, βάσει της οποίας, θα ήταν υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας αρµεγής και επεξεργασίας στις συσκευασίες κάθε γαλακτοκοµικού προϊόντος, να εγκρίνεται από τις Βρυξέλλες το φθινόπωρο του 2016, στη συνέχεια να στρογγυλοποιείται, και µε µεγάλη καθυστέρηση να ψηφίζεται τελικά από τη Βουλή, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί ακόµα (έστω και στην τελική της µορφή) σε ισχύ.

Ολόκληρο το δημοσίευμα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire