BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Στήριξη 30.000 ευρώ από Bayer σε επαγγελματίες κτηνοτρόφους

Παγκόσμια πρωτοβουλία οικονομικής στήριξης ύψους 30.000€, με σκοπό την επιβράβευση της καινοτόμου σκέψης για την προαγωγή της ευζωίας των βοοειδών, με την επωνυμία Care4Cattle, ξεκίνησε η παγκοσμίου φήμης εταιρεία Bayer, σε συνεργασία με τον World Farmers’ Organization (WFO).

0
0

Μέσω της πρωτοβουλίας  Care4Cattle οι επαγγελματίες του κτηνοτροφικού κλάδου θα λάβουν υποστήριξη 30.000€ όπως προαναφέρθηκε, η οποία θα δοθεί για την στήριξη των προγραμμάτων εκείνων που θα επιλεγούν από μία ανεξάρτητη επιτροπή που αποτελείται από ειδικούς στον τομέα της ζωικής ευζωίας και εκπροσώπους του WFO και της Bayer.

Σημειώνεται ότι για το Care4Cattle θα γίνονται δεκτές αιτήσεις από κτηνοτρόφους, διαχειριστές κτηνοτροφικών μονάδων, κτηνιάτρους που συνεργάζονται στενά με κτηνοτρόφους για την υλοποίηση πρακτικών που προάγουν την ευζωία, καθώς και πτυχιούχους ή ερευνητές κτηνιατρικής, ζωικής ή γεωργικής επιστήμης που συνεργάζονται με κτηνοτρόφους με στόχο την επίτευξη της ευζωίας των βοοειδών. Ακόμη, τα προγράμματα θα πρέπει να παρουσιάζουν καινοτόμους και πρακτικούς τρόπους για τη βελτίωση της ευζωίας των βοοειδών στις κτηνοτροφικές μονάδες. Το τέλος της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων είναι στις 25 Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Η ευζωία των ζώων είναι συνώνυμη της καλής διαβίωσης, η οποία σχετίζεται τόσο με τη σωματική υγεία αλλά και την ψυχική ευζωία του ζώου. Οι βελτιώσεις αναφορικά με την ευζωία των ζώων είναι μία συνεχής διαδικασία της που απαιτεί συνεργασία και δέσμευση. Η πρωτοβουλία Care4Cattle προσφέρει επιχορηγήσεις για την υποστήριξη κτηνιάτρων παραγωγικών ζώων, κτηνοτρόφων και επιστημόνων που εργάζονται για την περαιτέρω βελτίωση της ευζωίας των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και των παχυνόμενων βοοειδών εφαρμόζοντας καινοτόμες και πρακτικές μεθόδους στις κτηνοτροφικές μονάδες».

Ο Dirk Ehle, επικεφαλής του τμήματος Animal Health της Bayer, δήλωσε σχετικά: «Το Care4Cattle είναι ο νέος τρόπος συμβολής μας στην προαγωγή της ευζωίας και είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι για τη συνεργασία με τον World Farmers’ Organisation. Μέσω του Care4Cattle, μπορούμε να υποστηρίξουμε τις συνεχείς προσπάθειες των επαγγελματιών του κτηνοτροφικού κλάδου να προάγουν την ευζωία των ζώων, να ενθαρρύνουμε την καινοτόμα σκέψη και να βοηθήσουμε στην υλοποίησης εξαιρετικών ιδεών προς όφελος των ζώων. Η φροντίδα της ευζωίας των ζώων είναι μια σωστή ενέργεια.»

 Από την  πλευρά του ο Theo De Jager, Πρόεδρος του World Farmers’ Organisation ανέφερε: «Η ευζωία των ζώων αποκτά αυξανόμενη σημασία παγκοσμίως. Η αποτελεσματική υλοποίηση αειφόρων προτύπων για την ευζωία των ζώων απαιτεί διαρκή καινοτομία καθώς και στενή συνεργασία μεταξύ κτηνοτρόφων, βιομηχανίας, όλων των επιπέδων του δημόσιου τομέα και της κοινότητας. Για τους λόγους αυτούς είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να συνεργαζόμαστε με την Bayer σε αυτό το πρόγραμμα. Η βελτίωση της ευζωίας των βοοειδών στις κτηνοτροφικές μονάδες ωφελεί τα ζώα και κατ’ επέκταση τους κτηνοτρόφους».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία