BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Ο ΕΛΓΟ διαψεύδει τις βιομηχανίες γάλακτος για τα αποθέματα φέτας

Αβάσιµος είναι ο ισχυρισµός των γαλακτοβιοµηχανιών της χώρας ότι διαθέτουν µεγάλα αποθέµατα  φέτας και πως έχουν προβεί σε µείωση της παραγωγής τους, υποστήριξε ο ∆ιευθυντής ∆ιεύθυνσης ∆ιαχείρισης Ελέγχου Γάλακτος και Κρέατος, Ευστράτιος Νικολάου, καταρρίπτοντας έτσι το κύριο επιχείρηµα που χρησιµοποιούν οι µεταποιητές προς τους παραγωγούς για να κρατούν πιεσµένες τις τιµές στο αιγοπρόβειο γάλα.

4-Elgo

Λεωνίδας Λιάμης

19
0

Την κατηγορηµατική αυτή δήλωση ο κ. Νικολάου την έκανε ενώπιον αντιπροσωπείας περίπου 40-50 αγανακτισµένων αιγοπροβατοτρόφων από την Κεντρική Μακεδονία, που τον επισκέφθηκαν το µεσηµέρι της Πέµπτης 18 Οκτωβρίου, προκειµένου να διαµαρτυρηθούν για τους πληµµελείς, όπως είπαν, ελέγχους που κάνει η υπηρεσία στις γαλακτοβιοµηχανίες, σε σχέση µε το γάλα που εισάγουν, οδηγώντας την τιµή του ελληνικού γάλακτος σε ιστορικά χαµηλά.

«Σε δείγµα 30 επιχειρήσεων, µεγάλων βιοµηχανιών, στις οποίες κάναµε ελέγχους φέτος, οι εννέα στις δέκα περιπτώσεις είχαν µείωση των αποθεµάτων τους, ενώ κάποιες βιοµηχανίες αύξησαν και την παραγωγή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολάου, υποστηρίζοντας πως, βάσει των ελέγχων αυτών, δεν ανταποκρίνεται στην πραγµατικότητα το επιχείρηµα των γαλακτοβιοµηχανιών.

Ο ίδιος υπεραµύνθηκε της δουλειάς που κάνει η υπηρεσία την οποία διευθύνει, σηµειώνοντας πως µέχρι στιγµής έχουν διενεργηθεί 198 έλεγχοι σε γαλακτοβιοµηχανίες σε όλη τη χώρα και αυτοί δεν έχουν δείξει να γίνεται χρήση εισαγόµενου γάλακτος για την παραγωγή προϊότων ΠΟΠ. Ανέφερε δε, επικαλούµενος στοιχεία που έχει λάβει η υπηρεσία από τις γαλακτοβιοµηχανίες, πως πέρυσι οι εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος δεν ξεπέρασαν τους 11.000 τόνους, τη στιγµή που η ελληνική παραγωγή έφτασε στους 648.000 τόνους πρόβειο γάλα, συν 140.000-150.000 τόνους κατσικίσιο.

Η αναφορά του αυτή, πάντως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παριστάµενων παραγωγών, οι οποίοι αµφισβήτησαν την ορθότητα των στοιχείων, φέρνοντας παραδείγµατα κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αναγκάστηκαν να στείλουν τα κοπάδια τους στα σφαγεία, γιατί δεν ήταν βιώσιµοι, γεγονός που θα έπρεπε να έχει οδηγήσει σε µείωση της παραγωγής.


Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στη εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία