BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Εμπορικό άνοιγμα σε Κίνα και Σαουδική Αραβία για τις φράουλες της Ηλείας

Το άνοιγμα σε νέες αγορές ειδικά σε Σαουδική Αραβία και Κίνα ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, μιας και οι ευρωπαϊκές αποζημιώσεις μπορούν να καλύψουν ένα μέρος μόνο των απωλειών, τόνισαν σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των παραγωγών και των εμπόρων φράουλας, από την Ηλεία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Καρασμάνη.

Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών

2
0
Εμπόδιο στο ασιατικό άνοιγμα των ελληνικών εξαγωγών αποτελεί ο τρόπος μεταφοράς των προϊόντων και για το λόγο αυτό αναζητούνται λύσεις και σε επιμέρους συναντήσεις με το ελληνοκινεζικό επιμελητήριο. Προς αυτή την κατεύθυνση η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ ανέφερε στους παραγωγούς ότι θα πρέπει να συμβάλει και το Υπουργείο Εξωτερικών

Λύση η στροφή και προς Ανατολάς αλλά και φύτευση νέων ποικιλιών Οι παραγωγοί φράουλας έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές για εξαγωγές μικρών ποσοτήτων προς το Ντουμπάι και το Κατάρ, οι οποίες κατά κύριο λόγο εισάγουν αυτό το προϊόν από Αίγυπτο και ΗΠΑ. Τέλος, όσον αφορά την αγορά της Κεντρικής Ευρώπης, οι παραγωγοί θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν την καλλιέργεια φράουλας αφού προτιμούνται οι λευκόσαρκες ποικιλίες και όχι η κόκκινη ποικιλία «Καμαρόσα» που δεσπόζει στην Ηλεία.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία