BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Τα κενά της παγκόσμιας αγοράς ευνοούν το ακτινίδιο

Ευνοϊκό ξεκίνηµα κάνουν τα ελληνικά ακτινίδια, καθώς αυτά των χωρών του νοτίου ηµισφαιρίου έχουν ήδη απορροφηθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Τα κενά της παγκόσμιας αγοράς ευνοούν το ακτινίδιο

0
0
Έτσι, η αναµενόµενη αυξηµένη παραγωγή σε σχέση µε πέρσι τόσο στην Καβάλα όσο και στην Ξάνθη και στην Πιερία αναµένεται να µην έχει µεγάλο αντίκτυπο στην τιµή παραγωγού

Πιο αναλυτικά, στην Καβάλα η παραγωγή εκτιµάται στους 9.000 τόνους, αυξηµένη κατά 50% σε σχέση µε πέρσι, που, βέβαια, σηµειώθηκε πολύ µειωµένη παραγωγή σε σύγκριση µε µία κανονική χρονιά. «Από 8.000 τόνους ακτινίδια, που περιµέναµε, µαζέψαµε εν τέλει 6.000», υπογράµµισε ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Καβάλας Κώστας Λεπίδας. Την φετινή χρονιά η παραγωγή στην περιοχή προβλέπεται να ανέλθει στους 9.000 – 10.000 τόνους.

Παράλληλα, στην Πιερία αναµένεται να παραχθούν 45.000 τόνοι, 20% παραπάνω σε σχέση µε πέρσι. Στον νοµό οι φετινές αποδόσεις ήταν υψηλότερες από τις περσινές, χρονιά, ωστόσο, που οι αποδόσεις ήταν χαµηλές (στους 2 τόνους το στρέµµα)

Στην Άρτα η παραγωγή αναµένεται στα ίδια επίπεδα µε πέρσι (στους 25.000 – 30.000 τόνους).

Η τιµή παραγωγού την περσινή χρονιά για τα ακτινίδια που αγόρασε η ΕΑΣ Καβάλας ήταν τα 52 λεπτά κατά µέσο όρο. Στην Πιερία η µέση τιµή αγοράς της «Ζευς» ήταν τα 42 – 43 λεπτά, ενώ η τιµή για την πρώιµη ποικιλία Soreli ήταν τα 60 – 65 λεπτά. Στην Άρτα τα Hayward ξεκίνησαν πέρσι από τα 45 λεπτά και έφτασαν ως τα 35. Φέτος οι έµποροι πιέζουν για περισσότερο χαµηλή τιµή από την περσινή, επικαλούµενοι το ρωσικό εµπάργκο.

Ωστόσο, προς την Ρωσία δεν προορίζονταν µεγάλες ποσότητες και αφορούσαν κυρίως προϊόν υποβαθµισµένης ποιότητας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία