BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Πατάτες-γίγας ικανές να θρέψουν οικογένεια από το Χάβαρι της Ήλιδας

Επιδότηση για αποθήκες πατάτας στη Γαλλία

1
0

Ο κ.Καράμπελας καλλιεργεί πατάτες περισσότερο για τις ανάγκες της οικογένειάς του και όχι τόσο για εμπόριο και διατηρεί καλλιέργειες στη θέση Καλπάκι Ήλιδας. Η φετινή του συγκομιδή, παρότι πληγμένη από τους παγετούς όπως και τόσων άλλων συνεδέλφων του, φαίνεται ότι τον ανταμείβει αφού μετά τις ημέρες του παγετού στην περιοχή, έβγαλε από το έδαφος πατάτες βάρους 1,2 κιλού, με μεγαλύετρη αυτή με βάρος 1,5 κιλού και διαστάσεις 35εκ. μήκος και 17 εκ. πλάτος. Ο ίδιος έκπληκτος, δήλωσε σχετικά «Όταν προσπαθούσα να βγάλω την πατάτα νόμιζα ότι ήταν χώμα, δεν περίμενα ότι επρόκειτο για τόσο μεγάλη πατάτα. Όταν την έπιασα στα χέρια μου διαπίστωσα ότι τελικά ήταν μια πατάτα μόνη της. Πάντοτε βάζουμε πατάτες, αλλά πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Δεν έχει βγει πουθενά αλλού τέτοια πατάτα»

Τις συγκεκριμένες πατάτες τις είχε φυτέψει 1 και 2 Σεπτεμβρίου και τις μάζεψε τώρα, εξαιτίας του παγετού. Ο ίδιος, προφανώς έκπληκτος, δεν αποκλείει και επόμενες πατάτες να βγουν τόσο μεγάλες και μάλιστα είναι σίγουρος ότι η φύση τον αντάμειψε επειδή δεν χρησιμοποιεί λιπάσματα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Αυτό οφείλεται στο ότι δεν παραβιάζω το φύση και σέβομαι το περιβάλλον. Δεν χρησιμοποιώ φάρμακα και δηλητήρια και ο τόπος είναι καθαρός. Έτσι και η φύση μου το ανταποδίδει».

Ο Γιώργος Καράμπελας δηλώνει μάλιστα ότι οι πατάτες του έχουν γίνει το αξιοθέατο της περιοχής αλλά δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις καταστροφές στην παραγωγή που έφερε ο παγετός, λέγοντας «Η ζημιά στους πατατοπαραγωγούς είναι ανυπολόγιστη. Φέτος η χρονιά του πάγου ήταν ανεπανάληπτη, γι’ αυτό και οι αγρότες θα πρέπει να αποζημιωθούν, γιατί έχουν πληρώσει κανονικά τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ. Και το λέω εγώ, που επί της ουσίας δεν είμαι πατατάς, είμαι όμως αγρότης και γνωρίζω καλά τα προβλήματα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία