BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Στο τραπέζι οι συμβάσεις ροδάκινου στη Λάρισα

Σύσκεψη για τις νέες φυτεύσεις συμπύρηνου ροδάκινου στη Λάρισα την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Καστανή σήψη σε μηλοειδή, πυρηνόκαρπα

10
1

Τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών και αγρότες του νομού συζητούν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ. στα γραφεία του συνεταιρισμού (Αγχιάλου 4,Φιλιππούπολη), την πρόταση της εταιρείας INTERCOMM FOODS Α.Ε. για παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου και την καταγραφή πρόθεσης φύτευσης σε στρέμματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η εταιρεία Intercomm Foods ΑΕ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παραγωγής του συμπύρηνου ροδάκινου στην περιοχή του νομού Λάρισας, προτίθεται να επιδοτήσει 4 ποικιλίες που τις θεωρεί τις πλέον ενδεδειγμένες για βιομηχανική χρήση και να προχωρήσει στη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ της εταιρίας και του παραγωγού.

Η επιδότηση με 50% αφορά τις παρακάτω ποικιλίες:

-ΚATHERINA (περίοδος συγκομιδής 10/07 ως 20/07), Α37 (περίοδος συγκομιδής 20/07 ως 30/07),

-ANDROSS (περίοδος συγκομιδής 01/08 ως 15/08).

Η επιδότηση 100% αφορά την ποικιλία EVERTS (περίοδος συγκομιδής 20/08 έως 05/09).

Σημειώνεται ότι η σύναψη του ιδιωτικού συμφωνητικού προβλέπει τη δέσμευση της εταιρίας να απορροφήσει εξ ολοκλήρου τις παραγόμενες ποσότητες ροδάκινου για 15 χρόνια, στις τιμές που διαμορφώνονται στην αγορά για όλες τις ποικιλίες. Στην ποικιλία EVERTS προσφέρει 3 λεπτά επιπλέον στην τιμή.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

29-09-2015 16:28george

"......με τιμες που διαμορφονονται για καθε ποικιλια" την τιμη χροοοοονια τωρα την καθοριζουν οι βιομηχανοι.αυτ9ι θελουν να καλυψουν τις αναγκες τους σε προιοντα,ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.στην αλμωπια της πελλας πριν απο χρονια εκαναν συμβολαιακη για σταφυλια με εταιρια της περιοχης,.Μολις βγηκαν στην παραγωγη στην κυριολεξια τους ξεσκισαν.Γιαυτο και εχει παρα πολλα μικρα οινοποιεια η περιοχη

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία