BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Στο επίκεντρο της Interpoma 2016 η κινεζική αγορά μήλου

Ευκαιρίες στην Κίνα για τον κλάδο του μήλου, βλέπουν οι διοργανωτές της Interpoma 2016.

Στο επίκεντρο της Interpoma 2016 η κινεζική αγορά μήλου

0
0
Πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τον κλάδο του μήλου προσφέρει η Κίνα, η μεγαλύτερη στον κόσμο παραγωγέας του προϊόντος. Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη σύσκεψη “Interpoma International” που έλαβε πρόσφατα χώρα στο Μπολτσάνο της Ιταλίας, με σκοπό για να δώσει μια πρώτη γεύση για την επερχόμενη διεθνή έκθεση Interpoma 2016 (24-26 Νοεμβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Fiera Bolzano της Ιταλίας), που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη στην παραγωγή, αποθήκευση και εμπορία των μήλων

«Λίγους μήνες πριν από την έναρξη της Interpoma 2016» - αναφέρει ο Thomas Mur, Γενικός Διευθυντής της Fiera Bolzano – «θέλαμε να δούμε ποιες θα είναι οι νέες ελκυστικές αγορές για τους εκθέτες μας. Κατά την τελευταία έκδοση της έκθεσης, πριν από δύο χρόνια, είχαμε επισκέπτες από 71 διαφορετικές χώρες, γεγονός που αντανακλά την ολοένα και διεθνή σημασία της εκδήλωσης. Πριν από την επιλογή της Κίνας κάναμε πολλές επισκέψεις στους χώρους παραγωγής της χώρας αυτής. Σήμερα ορισμένα συστήματα πληρούν υψηλά πρότυπα ποιότητας, ενώ στους περισσότερους χώρους οι συνθήκες είναι ακόμη παρόμοιες με εκείνες που είχαμε στη δεκαετία του 1950. Επίσης, συναντηθήκαμε με πολιτικούς εκπροσώπους και ερευνητικά κέντρα. Σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις έγινε αντιληπτό ότι η Κίνα ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα μήλα και ότι η οικονομία του εν λόγω τομέα αυξάνεται γρήγορα»

Από την πλευρά του ο Yongbing Yuan, Καθηγητής Φρούτων και Λαχανικών Επιστημών στο Κολέγιο των Οπωροκηπευτικών και Αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Qingdao, μίλησε για την παραγωγή μήλων στην Κίνα και τις μελλοντικές προοπτικές της: «Αυτή τη στιγμή στην Κίνα έχουμε τεράστιες εκτάσεις που καλλιεργούνται με μήλα, περίπου 23 εκατ. στρέμματα, με παραγωγή περίπου 38 εκατ. τόνων. Τα δέντρα είναι γενικά πολύ μεγάλα, αλλά τα συστήματα φύτευσης είναι συνήθως μικρά. Οι συνεταιρισμοί των παραγωγών δεν είναι ακόμη πολύ διαδεδομένοι, παρά η κυβέρνηση προσπαθεία για την προώθησή τους. Υπάρχουν μόνο λίγες ποικιλίες, και η Fuji καταλαμβάνει σχεδόν το 73% της συνολικής παραγωγής. Η αγορά, ωστόσο, έχει 1,4 δισ. καταναλωτές»

Παράδειγμα προς μίμηση το Νότιο Τιρόλο Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της καλλιέργειας μήλου συγκεντρώνεται στην επαρχία Σανντόνγκ, η οποία παράγει σχεδόν 9,3 εκατ. τόνους. Μέχρι το 2020 θέλουμε να αυξήσουμε τις φυτεύσεις μας κατά 4 εκατ. στρέμματα, όπου θα παράγονται 400 τόνοι το στρέμματα και θα έχει μειωθεί το εργατικό κόστος και η χρήση νερού κατά 15%, ενώ η χρήση λιπασμάτων θα έχει μειωθεί κατά 30%. Το Νότιο Τιρόλο είναι για εμάς παράδειγμα προς μίμηση», ανέφερε ο Yongbing Yuan.  

Τεράστιες οι ευκαιρίες στην ΚίναΣυχνά μιλάμε για την Κίνα, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε το τεράστιο μεγεθός της. Το 1/4 του πληθυσμού ζει στην Κίνα. Αυτή η αγορά έχει τεράστιες δυνατότητες για τους εκθέτες της Interpoma: με τέτοιο μέγεθος και λόγω της ταχύτατης ανάπτυξής της παρουσιάζει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τον κλάδο», σημείωσε από την πλευρά του ο Kurt Werth, σύμβουλος της,

Περισσότερες ευκαιρίες για την Interpoma 2016 στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης: www.interpoma.it/en
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία