BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Πρώτες ζημιές από περονόσπορο στα καρπούζια Θεσσαλίας

Την είσοδό έκανε ο περονόσπορος στις υπαίθριες καλλιέργειες με καρπουζιές σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Πρώτες ζημιές από περονόσπορο στα καρπούζια Θεσσαλίας

2
0
Στην πάνω επιφάνεια των φύλλων εμφανίζονται στρογγυλές ή γωνιώδεις κίτρινες κηλίδες και στην κάτω επιφάνεια σχηματίζονται υπόλευκες εξανθήσεις, οι οποίες στη συνέχεια γίνονται γκρίζες, αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Μαγνησίας.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή ευνοούν την ανάπτυξη του περονόσπορου και τη μετάδοσή του. Η ασθένεια ευνοείται από υγρό καιρό με θερμοκρασίες από 15ο έως 25ο C (άριστη 16ο – 22ο C)

Σχετικά με την καταπολέμηση, οι ειδικοί συνιστούν τα εξής: 

1) Απομάκρυνση των προσβεβλημένων φύλλων.
2) Να γίνει ψεκασμός των φυτών μόνο μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων με  Copper oxychlorid, κ.α. επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα και επανάληψη του ψεκασμού μετά 8 ημέρες

Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηριάσεων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία