Όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου, όσον αφορά τα συμπτώματα, πρόκειται για εμφάνιση κίτρινων ακανόνιστων κηλίδων (ως πανάδες) στην πάνω επιφάνεια των φύλλων με λευκή εξάνθηση στην κάτω επιφάνεια.
Οι μολύνσεις πραγματοποιούνται σε θερμοκρασίες από 15ο–30ο C και υγρασία 52-75%.
Όσοι παραγωγοί διαπιστώσουν συμπτώματα προσβολών, να προστατεύσουν την παραγωγή τους με ψεκασμούς κάλυψης, με επιτρεπόμενα εκλεκτικά ωϊδιοκτόνα, όπως: azoxystropin, triadimenol, copper-oxychloride, tebuconazol,sulphur, bupirimate, difenoconazole, pyraclostrobin, trifloxystrobin, κ.α. Επανάληψη των ψεκασμών σε 8 ημέρες.
ΘΡΙΠΑΣ
Συνεχίζεται η παρουσία του εντόμου στις υπαίθριες καλλιέργειες με πιπεριές με υψηλούς πληθυσμούς. Οι θρίπες είναι φορείς ιώσεων.
Συνιστάται ψεκασμός με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.
ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ
Οι πληθυσμοί του εντόμου είναι υψηλοί στις καλλιέργειες με πιπεριές. Είναι φορέας ιώσεων και η προσβολή από τον αλευρώδη προκαλεί μείωση της ποσότητας και ποιότητας της παραγωγής.
Οι γεωπόνοι του Κέντρου συστήνουν στους καλλιεργητές οι ψεκασμοί για τον αλευρώδη να γίνονται κατά προτίμηση πολύ πρωί ή το σούρουπο, διότι όλος ο πληθυσμός βρίσκεται στο κάτω μέρος των φύλλων, με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα (με δραστικές ουσίες imidacloprid, pyriproxyfen, pymetrozine, acetamiprid κ.α.)