Από 17 μέχρι 20 λεπτά αφήνει το κιλό στο χέρι του παραγωγού αυτήν την εποχή στη Σκάλα Λακωνίας, την κύρια παραγωγό περιοχή της χώρας για αυτήν την ποικιλία. Βασική χρήση της ποικιλίας είναι η μεταποίησή του σε χυμό, του οποίου η ζήτηση είναι μειωμένη καθώς το καταναλωτικό κοινό τον αντιμετωπίζει σαν ένα δροσιστικό ρόφημα για τις θερμές ημέρες. Αυτό έχει κρατήσει τις εξαγωγές, αλλά και τις αγορές από την εγχώρια βιομηχανία χυμοποίησης σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Σημειώνεται πως λόγω καιρού και χαλαζπτώσεων, η φύρα κατά τη συγκομιδή αγγίζει το 30%. Παρά το γεγονός ότι η μικρότερη φετινή παραγωγή έκανε τους αγρότες να περιμένουν καλές τιμές, η χαμηλότερη ποιότητα σε πολλές περιπτώσεις λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση έχουν απογοητεύσει πολλούς.
Επιπροσθέτως, έχει παρατηρηθεί μειωμένη κινητικότητα των εμπόρων. Πολλές άλλες καλλιέργειες στην περιοχή της Σκάλας δεν πήγαν καλά φέτος, με αποτέλεσμα οι έμποροι να έχουν πρόβλημα ρευστότητας. Μπορεί σε όλη την περιοχή να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες λιγότεροι από δέκα έμποροι και η έλλειψη μετρητών τους έχει αναγκάσει σε μετακύληση επιταγών, κάτι που δε φαίνεται ελκυστικό σε παραγωγούς που προσπαθούν να διαθέσουν τα πορτοκάλια τους.