BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Σκόρδο, άρτυμα και λαχανικό

Πατροπαράδοτο λαχανικό με προστατευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, το σκόρδο θεωρείται άρτυμα και λαχανικό με σημαντική θέση στη κουζίνα μας.

Σκόρδο, άρτυμα και λαχανικό

3
1
Για την αγορά, η καλλιέργεια του σκόρδου είναι εκτατική στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, την Ορεστιάδα και αλλού. Δεν καλύπτει όμως την εγχώρια αγορά με συνέπεια αθρόες εισαγωγές. Στην Ελλάδα καλλιεργείται εγχώριος πληθυσμός με λευκή σάρκα εξαιρετικής ποιότητας. Οι καλύτεροι βολβοί κρατούνται για φύτευση των σκελίδων την επόμενη καλλιεργητική περίοδο
Το σκόρδο ευδοκιμεί σε πλούσια αφράτα εδάφη μέσης σύστασης, καλώς στραγγιζόμενα. Η φύτευση των σκελίδων γίνεται το Μάρτιο σε βάθος 3 - 4 εκ. σε σειρές ή αυλάκια που απέχουν 20 με 25 εκ
Πάνω στις γραμμές φυτεύονται σε αποστάσεις 12 με 15 εκ. Χρειάζεται προσοχή ώστε οι σκελίδες να μη φυτευτούν ανάποδα. Οι βολβοί ωριμάζουν τελείως αρχές Μαϊου• τότε εξάγονται και αφήνονται στο χωράφι 2 με 4 ημέρες για να ξεραθούν και φύγουν τα χώματα.  Έπειτα μεταφέρονται σε υπόστεγο όπου τα φύλλα θα ξεραθούν τελείως
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

30-01-2013 19:05ΣΠΥΡΟΣ

Παρακαλώ μήπως ξέρετε για τα φραγκόσκορδα(μονόσκορδα). ψάχνω για φύτευση. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία