BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Με δύο ένθετα το Σάββατο η Agrenda για τα βιολογικά και το ελαιόλαδο

Σε αναζήτηση ενός άλλου βηματισμού που θα ανταποκρίνεται στα κελεύσματα των διεθνών αγορών, δείχνει να βρίσκεται αυτό τον καιρό το ελληνικό ελαιόλαδο, όπως επισημαίνεται στην ειδική έκδοση για το ελαιόλαδο που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Νοεμβριου με την Agrenda. .

Με δύο ένθετα το Σάββατο η Agrenda για τα βιολογικά και το ελαιόλαδο

1
0
Την ίδια ώρα η κατάρρευση του οικονομικού μοντέλου, το οποίο έχει σαν βάση τον εύκολο δανεισμό και τη μεγάλη κατανάλωση, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο δράσεις που συναρτώνται άμεσα με την παραγωγή και ως εκ τούτου, τομείς όπως αυτός της ελιάς και του ελαιόλαδου έχουν και πάλι την τιμητική τους.

 

Έτσι, ένα πλήθος κόσμου κινείται δραστήρια σε αναζήτηση λύσεων που θα αναδεικνύουν τις κρυφές αξίες της εγχώριας παραγωγής ελαιολάδου, θα διευκολύνουν με κάθε πρόσφορο μέσο την πρόσβαση του προϊόντος στις διεθνείς αγορές και θα αφήνουν σημαντικά περιθώρια διανομής «νέου πλούτου» σε ολόκληρη την αλυσίδα των εμπλεκομένων με το προϊόν.

 

Μαζί με την Agrenda κυκλοφορεί και το ειδικό αφιέρωμα για τα βιολογικά. Μέσα από εμπεριστατωμένη ανάλυση της Agrenda σε έκθεση που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο αναγνώστης μπορεί να πάρει μια γεύση για την κατάσταση της βιολογικής γεωργίας στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, ο κλάδος των βιολογικών στην Ε.Ε. αναπτύσσεται ταχέως τα τελευταία χρόνια. Σύµφωνα µε την Eurostat, το 2011 στην Ε.Ε.-27 υπήρχαν 96 εκατ. στρέµµατα καλλιεργηµένα βιολογικά, από µόλις 57 εκατ. στρµ. το 2002. Κατά την τελευταία δεκαετία, η έκταση της βιολογικής γεωργίας στην Ε.Ε. επεκτείνεται κατά 5 εκατ. στρµ. το χρόνο. Παρόλη τη µεγάλη αύξηση, η συνολική έκταση της βιολογικής γεωργίας αντιπροσωπεύει µόλις το 5,4% της συνολικής χρησιµοποιούµενης γεωργικής έκτασης στην Ευρώπη και πάνω από 186.000 εκµεταλλεύσεις σε όλη την Ευρώπη καλλιεργούν βιολογικά.

 

 

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία