BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Έκλεισε βιαστικά ο φετινός τρύγος στην Κρήτη, λόγω βροχών, γλίτωσε το ραζακί

Μόνο δύο ημέρες αυτή την εβδομάδα, Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, θα παραλαμβάνει σταφύλια από το οινοποιείο της η Ένωση Πεζών. Αμφίβολο είναι αν ανοίξει ξανά το οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου.

Έκλεισε βιαστικά ο φετινός τρύγος στην Κρήτη, λόγω βροχών, γλίτωσε το ραζακί

5
0

Ο τρύγος των οινοστάφυλων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες βροχοπτώσεις καταστρέψανε τις ελάχιστες ποσότητες που υπήρχαν στα αμπέλια. Γλίτωσαν μόνο όψιμες και ανθεκτικές στη βροχή ποικιλίες, όπως το ραζακί που βρίσκεται κυρίως στην περιοχή της Ένωσης Πεζών.

Έτσι η Ένωση Πεζών θα παραλαμβάνει σταφύλια μόνο δύο ημέρες αυτή την εβδομάδα. Μετά το κλείσιμο του οινοποιείου, μέσα στον Οκτώβριο, προγραμματίζει να ανακοινώσει τις τιμές των οινοστάφυλων όπως κάνει κάθε χρόνο. Συγχρόνως προγραμματίζει να ανακοινώσει πληρωμές των παραγωγών που πέρυσι είχαν παραδώσει τα οινοστάφυλα τους στην Ένωση, καθώς υπολείπεται ποσό ύψους 160.000 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, η Ένωση Ηρακλείου είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει να παραλαμβάνει οινοστάφυλα. «Όσο υπάρχουν σταφύλια θα παραλαμβάνουμε» λέει ο πρόεδρος της Ανδρέας Στρατάκης, αλλά ουδείς γνωρίζει αν υπάρχουν σταφύλια στα αμπέλια ιδιαιτέρως μετά τις τελευταίες βροχές. Η Ένωση Ηρακλείου οφείλει ποσά κάτω των 100.000 ευρώ στους παραγωγούς που παρέδωσαν πέρυσι τα οινοστάφυλα τους, τα οποία, κατά τον πρόεδρο της, προγραμματίζει να εξοφλήσει άμεσα. Προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί πληρωμές για τα σταφύλια που παρελήφθησαν φέτος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία