BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Οινικές Αποκαλύψεις για κορυφαία μικρά οινοποιεία

Την τιμητική τους είχαν 20 μικρά ελληνικά οινοποιεία (έως 50.000 φιάλες παραγωγή) στο Σύνταγμα.

Οινικές Αποκαλύψεις για κορυφαία μικρά οινοποιεία

0
0

Πρόκειται για την 1η έκθεση πολύ μικρών οινοποιείων, «Οινικές αποκαλύψεις», που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επαγγελματίες του κλάδου τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου από τις 12 έως τις 16.00 στο ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα. Εκεί, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαρία να δοκιμάσουν κρασιά διάφορων ποικιλιών και να γνωρίσουν τους οινοποιούς.

«Τα μικρά οινοποιεία στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα», επισημαίνει ο Γιώργος Καριμάλης, ιδιοκτήτης του ομώνυμου οινοποιείου. Ωστόσο, τα περισσότερα έχουν εξαντλήσει τις φιάλες τους από την άνοιξη.

Συγκεκριμένα, «την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται οι περισσότερες πωλήσεις των οινοποιείων», συμπλήρωσε ο κ. Καριμάλης.

Αυτό διαπίστωσε και ο διοργανωτής της έκθεσης και διευθυντής της Vinetum Ντίνος Στεργίδης. Γι’ αυτό, «η επόμενη έκθεση θα διοργανωθεί στις 10 Μαΐου 2015 μετά το τριήμερο 7  - 9 Μαΐου, που θα διεξαχθεί η έκθεση Οινοτεχνία για τον αμπελοοινικό εξοπλισμό –συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών ζύθου- στο  Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC)», είπε στο Agronews ο κ .Στεργίδης.

Η επόμενη έκθεση, όπως συμπλήρωσε, θα έχει θέμα «Οινικές Αποκαλύψεις, Πολύ Μικρά Οινοποιεία, Αφανείς Ποικιλίες, Φυσικά Κρασιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φετινές Οινικές Αποκαλύψεις παρουσιάστηκαν κρασιά από άγνωστες στο ευρύ κοινό ποικιλίες, όπως το Φωκιανό, και φυσικά κρασιά, χωρίς την προσθήκη χημικών (ούτε θειώδους).

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεργίδης, «διαπιστώσαμε ότι υπήρχε μία αγορά που μας διέφευγε, καθώς στις μεγάλες εκθέσεις συμμετείχαν συγκεκριμένα οινοποιεία. Εκτός από τις ανάγκες των μικρών παραγωγών, αυτή η έκθεση ανταποκρίνεται και στις ανάγκες των επαγγελματιών (εστιατόρια κτλ), που αναζητούν κρασιά που δεν είναι ευρέως γνωστά στην Αθήνα».

Σύμφωνα με την κυρία Γωγώ Κουλοχέρη από το Κτήμα Εύοινος, ήταν πολύ θετικό το γεγονός ότι τα μικρά οινοποιεία ήρθαν σε επαφή με τους επαγγελματίες του κλάδου, σε αντίθεση με άλλες εκθέσεις, όπου παρευρίσκεται ως επί το πλείστον καταναλωτικό κοινό.

Για τους φίλους του κρασιού η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 16.00 έως τις 20.00.

Τέλος, όπως είπε ο κ. Στεργίδης, το επόμενο Οινόραμα, το οποίο θα αντικαταστήσει τα Διονύσια, θα πραγματοποιηθεί 14 – 16 Φεβρουαρίου 2015.

Αναλυτικότερα εδώ η σχετική ανακοίνωση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία