BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Οι νέοι στις ΗΠΑ προτιμούν ελληνικό κρασί

Για το ετήσιο… road show στη Βόρειο Αμερική, το οποίο διοργανώνεται από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), ετοιμάζεται το ελληνικό κρασί με λογότυπο «New Wines of Greece».

Tο μυστικό της μακροζωίας στο κρασί

0
0

Η στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη, καθώς η τάση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην οινική αγορά των ΗΠΑ -σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό αμερικανικό οργανισμό Wine Market Council- θέλει τους νέους από 21 ως 38 ετών να καταναλώνουν κρασί που έχει παραχθεί κυρίως σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Νέα Ζηλανδία.

Η συγκεκριμένη δράση συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής και προώθησης μέσω της Κοινής Οργάνωσης της Αγοράς Οίνου (ΚΟΑ Οίνου) από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αμπελοοινικό κλάδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της καναδικής και της αμερικανικής κυβέρνησης, οι πωλήσεις ελληνικού κρασιού έχουν αυξηθεί κατά περίπου 25% σε αξία τα τελευταία πέντε χρόνια στις αγορές του Καναδά και των ΗΠΑ. 

Οι εφετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν γευσιγνωσία και παρουσιάσεις οίνων στα καταστήματα των κυβερνητικών μονοπωλείων διακίνησης αλκοόλ στον Καναδά, εκπαιδευτικά εργαστήρια και την πρώτη καταναλωτική εκδήλωση με τίτλο «Taste of Greece». 

Συγκεκριμένα:

- στις 5 Μαΐου θα πραγματοποηθεί γευσιγνωσία για τους επαγγελματίες της αγοράς του Τορόντο στο Sudbury Glass Factory 

- στις 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό εργαστήριο στο Κεμπέκ καθώς και ειδικό εργαστήριο για εκπροσώπους του Τύπου και της τοπικής οινικής αγοράς. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία για τους επαγγελματίες της αγοράς του Μόντρεαλ στο μοναδικής θέας Science Center πάνω στο λιμάνι 

- στις 8 Μαΐου θα λάβουν χώρα γευστικές δοκιμές σε 50 καταστήματα του SAQ στο Κεμπέκ

- τον Μάιο και τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές για το ελληνικό κρασί σε 100 καταστήματα του LCBO στο Οντάριο

Τέλος, στις 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό εργαστήριο και θα ακολουθήσει γευσιγνωσία στην απαιτητική οινική αγορά της Νέας Υόρκης στο City Winery. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Road Show» η ΕΔΟΑΟ διοργανώνει για πρώτη φορά μια εκδήλωση με στόχο την προβολή του ελληνικού κρασιού μέσω της γαστρονομίας και του πολιτισμού, η οποία απευθύνεται σε… οινολάτρεις της Νέας Υόρκης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν εννέα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια ελληνικής κουζίνας του Μανχάταν και μια μπάντα από έλληνες μουσικούς. Μέσω της εκδήλωσης θα ενισχυθεί ο ελληνικός φιλανθρωπικός οργανισμός «Μπορούμε». 

 

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Γραφείου Οίνου στη Βόρειο Αμερική κυρία Σοφία Πέρπερα, «εκείνο που κάνει το ελληνικό κρασί να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι παράγεται από εξαιρετικές γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού οι οποίες προσαρμόζονται σε μοναδικά αμπελοτόπια σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια στα χέρια ταλαντούχων οινοπαραγωγών οδηγούν στην παραγωγή κρασιών με ιδιαίτερη προσωπικότητα». 

Σύμφωνα με την ίδια, εάν συνδυαστεί το ποιοτικό δυναμικό του ελληνικού αμπελώνα με το πανέμορφο ελληνικό τοπίο και την οινική μας παράδοση που χάνεται στα βάθη τριών και πλέον χιλιετηρίδων, η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ένα μοναδικό οινικό πακέτο.

Ανοιχτά στο κοινό τα οινοποιεία

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου από τις 11.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, οι έλληνες οινοπαραγωγοί περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για δωρεάν ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές. Πρόκειται για την ανοιξιάτικη εορταστική εκδήλωση των οινοποιείων των «Δρόμων του Κρασιού», η οποία έχει πλέον καθιερωθεί στη χώρα μας, με στόχο να φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του κρασιού.

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της κάθε περιοχής στις Περιφερειακές Ενώσεις Οινοπαραγωγών:

Για τη Βόρεια Ελλάδα: Οίνοι Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), τηλ. 2310 281617 - email: info@wineroads.gr
f: www.facebook.com/winesofnorthgreece, www.wineroads.grwww.winesofnorthgreece.gr

Για την Κεντρική Ελλάδα: Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ), τηλ. 22330 80324 και 210 8075512 - email: info@enoake.gr - www.enoake.gr

Για την Πελοπόννησο: Ένωση Οινοπαραγωγών Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), τηλ. 2710 544450 - email: enoap@tselepos.gr - www.enoap.gr 

Για τα νησιά του Αιγαίου: Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ), τηλ. 22420 69860 - email: enoanawines@gmail.com - aegeanwineries.blogspot.gr

Για την Κρήτη: Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, τηλ. 2810 300688 - email: info@winesofcrete.gr - www.winesofcrete.gr

ή στο portal του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού: www.newwinesofgreece.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία