BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ξεκινάει η προώθηση ΠΟΠ οίνων Αχαΐας σε τρίτες χώρες

Παίρνει μπρος το έργο «Προώθηση ΠΟΠ οίνων Αχαϊας σε τρίτες χώρες» από το Επιμελητήριο Αχαΐας, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του προέδρου του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Σε νέο βαρέλι αλσατικό κρασί 500 ετών που έχει δοκιμαστεί μόλις 3 φορές

2
0

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών στο πλαίσιο των Καν (ΕΚ) 479/2008 του Συμβουλίου και 555/2008 της Επιτροπής».

Στα πλαίσια του έργου, το Επιμελητήριο Αχαΐας αναλαμβάνει την προώθηση των κάτωθι ΠΟΠ οίνων Αχαΐας: ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών. Μαυροδάφνη, μαύρη κορινθιακή. Ερυθρός γλυκύς ΠΟΠ Μοσχάτος Πατρών. Μοσχάτο άσπρο 100%. Λευκός γλυκύς ΠΟΠ Μοσχάτος Ρίου. Μοσχάτο άσπρο 100%. Λευκός γλυκύς ΠΟΠ Πάτρα. Ροδίτης 100%. Λευκός ξηρός/ Λευκός ημίξηρος / Λευκός ημίγλυκος. Η επιλογή των χωρών - στόχων για τη προώθηση περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , Καναδά, Ελβετία και Κίνα.

Οι δράσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας στοχεύουν:

- στη βελτίωση της εικόνας του Ελληνικού ΠΟΠ οίνου και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής του θέσης,

- στο άνοιγμα σε νέες αγορές,

- στην επανατοποθέτηση των ΠΟΠ Οίνων Αχαΐας σε παραδοσιακές αγορές.

- στην αύξηση της αντιλαμβανόμενης αξίας στις αγορές του εξωτερικού, των επώνυμων ΠΟΠ Οίνων Αχαΐας.

- στην ενίσχυσης της εικόνας της αξιοπιστίας για το Ελληνικό ΠΟΠ οίνο, στοχεύοντας σε αύξηση της τιμής πώλησης των τοπικών εμφιαλωμένων κρασιών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία