BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Αναμετρώνται με την Κομισιόν στο Salento

Προς αναζήτηση νοµικών συµβουλών για να δουν αν µπορούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο κατά της Κοµισιόν για τα µέτρα αντιµετώπισης της Xylella fastidiosa (ξερίζωµα δέντρων σε µεγάλες εκτάσεις και απαγόρευση της φύτευσης καινούργιων) βρίσκονται ελαιοπαραγωγοί της νότιας Ιταλίας, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Αναμετρώνται με την Κομισιόν στο Salento

1
0

Συγκεκριµένα, εδώ και αρκετό καιρό που η Κοµισιόν ασχολείται µε την αντιµετώπιση της ασθένειας, οι ελαιοκαλλιεργητές στην περιοχή του Salento της Ιταλίας έχουν ξεσηκωθεί, καθώς θεωρούν τα µέτρα άδικα και αναποτελεσµατικά. Βέβαια, όπως έχει γνωστοποιηθεί, πρόκειται για µία ασθένεια που µπορεί να απειλήσει την ελαιοκαλλιέργεια σε όλη την Ευρώπη, εάν δεν περιοριστεί.

Γι’ αυτό, εφαρµόστηκε η εκρίζωση των δέντρων, ενώ έχουν απαγορευτεί αυστηρά οι νέες φυτεύσεις προς απογοήτευση των ντόπιων.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, η Συµµαχία των Τυποποιητών Ελιάς, «το να µην υπάρχει η ελευθερία να φυτέψουµε νέα δέντρα, καταδικάζει σε θάνατο την περιοχή».

 

Τις επόµενες µέρες αρχίζει η «µάχη για την επιβίωση του Salento»

Έτσι, µία οµάδα Ιταλών παραγωγών και άλλων εµπλεκόµενων του κλάδου, η Φωνή της Συµµαχίας Τυποποιητών Ελιάς, ανέλαβε δράση και τις επόµενες µέρες θα λάβει χώρα η πρώτη συνάντηση µε τους δικηγόρους, που θα σηµάνει την έναρξη της «µάχης για την επιβίωση του Salento».

Σύµφωνα µε την εν λόγω Οµάδα, ο Ιταλός πολιτικός και µέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Πάολο ντε Κάστρο επιβάλλει µία απαγόρευση στις νέες φυτεύσεις άδικη για το Salento. «Για να αίρουµε την απαγόρευση όσον αφορά τις φυτεύσεις, είµαστε έτοιµοι να προσφύγουµε στο Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο, καθώς είναι ένα άδικο µέτρο προς το Salento, και µάλιστα µη αποτελεσµατικό κατά του περιορισµού του βακτηρίου», λέει η Οµάδα.

Δείτε τα βίντεο εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία