BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Εξαιρετική η φετινή παραγωγή σταφυλιών στη Νέα Αγχίαλο

Ξεκίνησε πριν από δέκα περίπου μέρες ο τρύγος των αμπελιών στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

Πήραν άδεια φύτευσης 2.944 αγροτεμάχια για οινάμπελα

2
0

Όλα δείχνουν δε, πως εκτός από μια πολύ καλή χρονιά ποσοτικά, η φετινή συγκομιδή θα είναι άριστη και από πλευράς ποιότητας.

Αυτά δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου Ἡ ΔΗΜΗΤΡΑ», κ. Γιάννης Κίτσιος, προσθέτοντας πως η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος είναι το μεγάλο «όπλο»που αντιπαραθέτει το Συνεταιρισμός απέναντι στην οικονομική κρίση που πλήττει εδώ και χρόνια την κοινωνία μας και οδηγεί σε λουκέτα άλλους συνεταιρισμούς.

Στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου καλλιεργούνται 3.700 στρέμματα με αμπέλια και όλοι οι αμπελουργοί (περισσότεροι από 100) είναι μέλη του Συνεταιρισμού Ἡ ΔΗΜΗΤΡΑ» όπου παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους.

Τις πρώτες αυτές μέρες του τρύγου, γίνεται η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών και αναμένεται να ακολουθήσει και ο τρύγος των υπόλοιπων, μετά από δέκα περίπου ημέρες.

Όπως τόνισε ο κ. Κίτσιος, τα τελευταία χρόνια οι αμπελουργοί έχουν προχωρήσει σε αναμπέλωση, εντάσσοντας κι άλλες ποικιλίες στις παραδοσιακές, με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά, όσον αφορά στις παραγόμενες γεύσεις του κρασιού.

Να σημειωθεί πως τα προϊόντα της ΔΗΜΗΤΡΑΣ κυκλοφορούν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και σε πολλές περιοχές του εξωτερικού. Πολλά από αυτἀ δε, τυγχάνουν σημαντικών βραβεύσεων, όπως έγινε πριν δύο χρόνια, με το Θεσσαλικό Τσίπουρο, το οποίο διακρίθηκε για την ποιότητά του μεταξύ 140 άλλων ομοειδών προϊόντων. Η διάκριση αυτή, ήρθε ύστερα από δειγματοληψίες που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσια έρευνάς του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία