BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Κανονική συγκομιδή οινοστάφυλων περιμένει φέτος η Ισπανία

Καθυστέρηση στην ωρίμαση των σταφυλιών κατά 15 ημέρες παρουσιάζουν τα αμπέλια στη μεγαλύτερη αμπελουργική περιοχή της Ισπανίας, τη La Mancha.

2
0

Έτσι οι πρώτες ποικιλίες όπως το Chardonnay, Muscat και Verdejo θα τρυγηθούν το δεύτερο εξάμηνο του Αυγούστου, ενώ οι υπόλοιπες θα ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο, εφόσον βέβαια ο Αύγουστος κυλήσει ομαλά.

Το ωίδιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά αντιμετωπίζεται προς το παρόν, ενώ περιοχές 1.500 ha στην La Mancha επλήγησαν από χαλάζι.

Νοτιότερα, στην περιοχή Alicante αναμένουν εξαιρετική συγκομιδή, πάντα όμως αναμένοντας τον Αύγουστο, που είναι μήνας ζωτικής σημασίας.

Συνολικά αναμένεται παραγωγή 40- 45 εκατ. εκατολίτρων, όγκος που θεωρείται ότι κινείται σε κανονικά επίπεδα αλλά αυτό είναι μια υπόθεση και όχι μια πρόβλεψη, ενώ από ποιοτική άποψη και υγιεινή κατάσταση του αμπελώνα κρίνεται πολύ ικανοποιητική.

Αν επιβεβαιωθεί η επιστροφή στην κανονικότητα και για την Ιταλία, όπως και τη Γαλλία, οι ισπανικοί οίνοι αναμένεται να πωληθούν σε χαμηλότερες τιμές από τις περσινές, αλλά σε κάθε περίπτωση η φετινή κατάσταση αγοράς θα είναι λιγότερο περίπλοκη από την περσινή, αφού στις αρχές του 2018 οι τιμές ισπανικών οίνων έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα και δεν έπεσαν μέχρι το Μάιο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία