BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Αύξηση 6,1% στην παραγωγή σιτηρών βλέπει η Copa Cogeca

Αυξημένη κατά 6,1% από τα επίπεδα των τελευταίων ετών εκτιμάται η φετινή παραγωγή σιτηρών.

Διαγωνισμός  για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς από την Copa-Cogeca

3
0

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών Copa-Cogeca, η παραγωγή αυτή αφορά την περίοδο εμπορίας 2014-2015 στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Πιο αναλυτικά, τα 317,7 εκατ. τόνους, εν μέρει ως αποτέλεσμα των ευνοϊκότερων καιρικών συνθηκών στην ΕΕ-28, έφτασε η συγκομιδή φέτος σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισαν τα μέλη των ενώσεων κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας εργασίας των Copa-Cogeca για τα δημητριακά και τους ελαιούχους σπόρους.

Ωστόσο, ορισμένα μέλη προειδοποίησαν ότι η ποιότητα θα είναι χαμηλή στις χώρες τους. Την ανάγκη ύπαρξης καλών υποδομών σε ολόκληρη την ΕΕ, προκειμένου να μεταφερθούν οι μεγάλες ποσότητες σιτηρών και να αποθηκευθούν σωστά, τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας, Μαξ Σούλμαν.

«Θα πρέπει να εξεταστούν κατά πόσον είναι επαρκείς και ποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν», είπε. Πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι οι αγρότες θα έχουν μια καλή εργαλειοθήκη στη διάθεσή τους, όπως ανθεκτικά στις ασθένειες φυτά, νέες και καλύτερες ποικιλίες, έρευνα και ανάπτυξη, καλά φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Η σταδιακή κατάργηση των φυτοφαρμάκων πλήττει τον τομέα άσχημα και είναι ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, όταν θα πρέπει να αυξήσει την παραγωγή για να ανταποκριθεί στην παγκόσμια αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων η οποία αναμένεται στα 60% μέχρι το 2050», πρόσθεσε.

Τέλος, την ανάγκη να έχουν ισχυρά οικονομικά εργαλεία στη διάθεσή τους οι αγρότες που θα τους βοηθήσουν να καλυφθούν έναντι των κινδύνων της αγοράς, υπογράμμισε ο πρόεδρος, καθώς οι τιμές των σιτηρών μειώνονται ως αποτέλεσμα της αύξησης των προμηθειών. «Πρέπει επίσης να καταβάλλεται στην ώρα της η ενιαία ενίσχυση, προκειμένου να μην αποδυναμώνονται περαιτέρω οι ταμειακές ροές των παραγωγών», τόνισε.

Πηγή: copa-cogeca.be

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία