BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Εισαγωγές ποιοτικού γαλλικού σκληρού με 29 λεπτά φέρνουν τιμή στο εγχώριο

Ένα ιδιότυπο παιχνίδι καταγράφεται φέτος στην εσωτερική αγορά σκληρού σιταριού καθώς έµποροι αλλά και µύλοι προσπαθούν να χωρίσουν σε ζώνες και περιοχές τη χώρα, κατηγοριοποιώντας τη Θεσσαλία σε περιοχή φθηνού και τη Μακεδονία στα πιο ακριβά. Και αυτό γίνεται ενώ έχουν παραλάβει και καλύτερα σιτάρια, δηλαδή ποιοτικά, ήδη από τον Κάµπο.

Εισαγωγές ποιοτικού γαλλικού σκληρού με 29 λεπτά φέρνουν τιμή στο εγχώριο

3
0
Σύµφωνα µε πληροφορίες της Agrenda µετά τις υψηλές τιµές που δόθηκαν ήτοι 22 λεπτά το κιλό από τον Αγροτικό Συνεταιρισµό Πλατυκάµπου και 23 λεπτά το κιλό για τα πολύ ποιοτικά σιτάρια στην περιοχή της Κοζάνης πρόκειται τις επόµενες µέρες να γίνει εισαγωγή γαλλικού σιταριού µε ειδικό βάρος 80 και πρωτεΐνη 14% έναντι 29 λεπτών το κιλό.

Αυτή η κίνηση δείχνει πόση αξία έχει φέτος η ποιότητα και πόσο µπορεί να πληρωθεί και αφήνει περιθώριο για ακόµη υψηλότερες τιµές µέσα στη σεζόν. Καθώς η φετινή εγχώρια παραγωγή είναι µικρότερη από την περσινή σεζόν και υπάρχει και έλλειψη ποιοτικού προϊόντος λόγω του άστατου καιρού κατά τη διάρκεια της συγκοµιδής θεωρούνταν δεδοµένο ότι θα γίνουν φέτος εισαγωγές για να καλυφθούν οι ανάγκες των µύλων.


Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Ιουλίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία