BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Καθαρά από μυκοτοξίνες τα καλαμπόκια Σερρών

Τα δείγματα ελέγχθησαν από εξειδικευμένα εργαστήρια αφλατοξίνη Β1, ωχρατοξίνη Α, μυκοτοξίνες.

Καθαρά από μυκοτοξίνες τα καλαμπόκια Σερρών

0
0

Δεν ανιχνεύτηκαν ούτε αφλατοξίνη Β1, ούτε ωχρατοξίνη Α, ούτε και μυκοτοξίνες, δηλαδή ουσίες που όταν υπάρχουν καθιστούν τον καρπό επικίνδυνο για κατανάλωση, στα δείγματα που εστάλησαν από τη ΔΑΟΚ Σερρών σε εργαστήρια μετά τις δευτερογενείς μυκητολογικές προσβολές που προκλήθηκαν σε κάποια χωράφια καλαμποκιού.

Τα δείγματα καρπού καλαμποκιού ελήφθησαν από κέντρα συγκέντρωσης καλαμποκιού και απεστάλησαν σε εξειδικευμένα εργαστήρια της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη βλαβερών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι μετά τις δευτερογενείς μυκητολογικές προσβολές που προκλήθηκαν σε κάποια καλαμποκοχώραφα του νομού και τις σχετικές συζητήσεις που προκλήθηκαν, έλαβε δείγματα καρπού καλαμποκιού από κέντρα συγκέντρωσης του προϊόντος και τα απέστειλε σε εξειδικευμένα εργαστήρια της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη βλαβερών ουσιών. Τα δείγματα λήφθηκαν από σωρούς με τον πιο έντονα προσβεβλημένο καρπό. Χθες λάβαμε την απάντηση και του τελευταίου εργαστηρίου. Από τις απαντήσεις των εργαστηρίων προκύπτει ότι σε όλα τα δείγματα δεν ανιχνεύτηκαν οι βλαβερές ουσίες για τις οποίες ζητήθηκαν αναλύσεις. Στα δείγματα δεν ανιχνεύτηκαν ούτε αφλατοξίνη Β1, ούτε ωχρατοξίνη Α, ούτε και μυκοτοξίνες – ουσίες που όταν υπάρχουν καθιστούν τον καρπό επικίνδυνο για κατανάλωση.

Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λεωνίδας  Β. Βαρούδης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία