BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Τσιμπάνε τιμή οι εξαγωγές νέας σοδειάς σκληρού

Στην αγορά µας οι τιµές εξαγωγής για τη νέα σοδειά σκληρού σίτου οδεύουν προς τα 520 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολη η απόφαση να προπωλήσει ένας έµπορος.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

2347
3

Κανείς δεν µπορεί να πάρει το ρίσκο εφόσον δεν γνωρίζει τις τιµές παραγωγού πάνω στα αλώνια.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές της Φότζια ενισχύθηκαν κατά 10 ευρώ ανά ποιότητα. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 555-560 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 545-550 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία αντίστοιχα οι τιµές για τη νέα σοδειά επίσης ενισχύθηκαν κατά 10 ευρώ ο τόνος, πιάνοντας τα επίπεδα των 510 ευρώ ο τόνος, λόγω των καιρικών ανησυχιών από τις υψηλές θερµοκρασίες και την ξηρασία. Στον Καναδά δεν είχαµε σηµαντικές αλλαγές και οι περισσότεροι αναλυτές στέκονται στον αργό ρυθµό σποράς, ο οποίος και οψιµίζει τη σοδειά.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια δεν ξέφυγαν από τις µαζικές πωλήσεις στα χρηµατιστήρια και φυσικά πιέστηκαν σηµαντικά. Παράλληλα ακούγεται πως η Ρωσία θα ξεµπλοκάρει τη Μαύρη θάλασσα ώστε να εξάγονται τα σιτηρά της Ουκρανίας κι αυτό φυσικά αυξάνει τη διαθεσιµότητα του µαλακού σίτου. Για τους ίδιους λόγους στη Γαλλία οι τιµές κατρακύλησαν στα 404 ευρώ ο τόνος, αρκετά µακριά από τα πρόσφατα υψηλά 438 ευρώ ο τόνος. Πριν λίγες µέρες βέβαια, τα µαλακά σιτάρια είχαν καταγράψει νέα υψηλά, µετά τις κερδοσκοπικές ρευστοποιήσεις που σηµειώθηκαν για όλα τα χρηµατιστήρια.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

05-06-2022 12:54THEODOR

ΤΑ 0,50 ΚΑΙ 0,55 ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ !

Απάντηση

02-06-2022 17:46Βλαδίμηρος

Οι τιμές στη Foggia αναφέρονται σε σιτάρι περσινής εσοδείας !!! Δηλαδή αυτό που πουλιέται σήμερα ! Τα καινούργια σιτάρια δεν υπάρχουν ακόμη. Το ίδιο και στην Ελλάδα. Ότι ακούγεται είναι για άμεσες αγοραπωλησίες. Διευκρινίστε για να μην μπερδεύεται ο κόσμος !

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία