BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

∆ιατηρούνται οι τιµές σκληρού στα πρόσφατα υψηλά τους

Η ζήτηση για εξαγωγή σκληρού σίτου στη χώρα µας παραµένει στα επίπεδα των 460 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας µε τους αγοραστές να τονίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για υψηλότερες τιµές, δεδοµένου ότι ενδιαφέρονται για τις µέτριες φετινές ποιότητες.

papadogianis_M__1_

Γιάννης Παπαδογιάννης

4036
0

Αρκετοί θεωρούν πως τώρα είναι µια καλή ευκαιρία για ρευστοποιήσεις, καθώς η αγορά έχει σηµειώσει σηµαντική άνοδο τις τελευταίες εβδοµάδες. Στο εσωτερικό µεγάλο είναι το ενδιαφέρον για σπορά, δεδοµένου ότι οι τιµές παραγωγού παραµένουν για την ώρα ελκυστικές. 

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στη νέα λίστα της Φότζια κράτησαν την άνοδο της προηγούµενης εβδοµάδας. Συγκεκριµένα τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 515-520 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 505-508 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία είχαµε περαιτέρω άνοδο 10 ευρώ ο τόνος µε τις τιµές να πιάνουν τα 480 ευρώ ο τόνος, ως αποτέλεσµα της βελτιωµένης ζήτησης και παρά της ισχυρής ανταγωνιστικότητας από τον Καναδά. Σύµφωνα µε γαλλικές πηγές, αναµένονται φέτος τα τελικά αποθέµατα στη χώρα να πιάσουν χαµηλό οκταετίας.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, οι τιµές µαλακού σίτου πιέζονται λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας έναντι των σοδειών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Παράλληλα δεν έχουν προκύψει και νέα θεµελιώδη που θα µπορούσαν να στηρίξουν τις τιµές. Στη Γαλλία, τέλος, η πτώση στο Σικάγο σε συνδυασµό µε την ισχυροποίηση του ευρώ πίεσε τις τιµές στα 352 ευρώ ο τόνος, τα οποία και αποτελούν τα χαµηλά των τελευταίων 30 ηµερών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία