BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Σύμβαση καπνού μόνο από μεταποιητές εγγεγραμμένους στο Μητρώο Εμπόρων

Μόνο όσες επιχειρήσεις πρώτης μεταποίησης καπνού είναι εγγεγραμμένες στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εφοδίων και Εισροών από την έναρξη της λειτουργίας του μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις πώλησης καπνού με τους καλλιεργητές.

Σύμβαση καπνού μόνο από μεταποιητές εγγεγραμμένους στο Μητρώο Εμπόρων

3
0

Λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας (στις 30 Απριλίου) για τις συμβάσεις που υπογράφουν οι καπνοκαλλιεργητές με τους μεταποιητές, τροποποιητική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του υπουργού Ανάπτυξης, διευκρινίζει ότι «οι επιχειρήσεις πρώτης μεταποίησης, προκειμένου να συνάπτουν συμβάσεις, υποχρεούνται να εγγράφονται στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων».

Αναλυτικά, η εν λόγω απόφαση έχει ως εξής:

Άρθρο 1

Τροποποίηση της αριθμ. 238/19130/11−2−2014 απόφασης

Η παρ. 3 του άρθρου 2 της αριθμ. 238/19130/11−2−2014 απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός λεπτομερειών σύναψης των συμβάσεων μελλοντικής πώλησης ακατέργαστου καπνού» (Β΄380/18−2−2014) αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Οι επιχειρήσεις πρώτης μεταποίησης, προκειμένου να συνάπτουν συμβάσεις, υποχρεούνται να εγγράφονται στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων Εφοδίων και Εισροών από την έναρξη λειτουργίας αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Α΄ του ν. 3955/2011 (Α΄89), όπως ισχύει».

Τι περιλαμβάνουν οι συμβάσεις

Να σημειωθεί ότι μα βάση τη σχετική ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία οι συμβάσεις μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών υπογράφονται μέχρι τις 30 Απριλίου του έτους συγκομιδής, σε αυτές τις συμβάσεις πρέπει να περιλαμβάνονται οπωσδήποτε τα εξής:

α) Το είδος και ο συνολικός όγκος των προς πώληση αγροτικών προϊόντων

β) Η ελάχιστη χρονική διάρκεια ισχύος, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από ένα έτος.

γ) Ο τρόπος συλλογής, φύλαξης και συντήρησης των αγροτικών προϊόντων, καθώς και η ποιότητά τους με βάση ποικιλίες ή συναφείς πιστοποιήσεις.

δ) Η τιμή του προϊόντος.

ε) Ο τρόπος και ο χρόνος πληρωμής,

στ) Οι λόγοι και ο τρόπος καταγγελίας.

ζ) Ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.), καθώς και ο Ειδικός Αριθμός Εγγραφής (Ε.Α.Ε.) στο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων

η) Η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής κατά το άρθρο 457 Κ.Πολ.Δ..

Σύμφωνα με την απόφαση, στην περίπτωση μη εξόφλησης των παραγωγών μέχρι την προθεσμία που προβλέπεται στην οικεία σύμβαση, οι κατατεθείσες εγγυητικές επιστολές καταπίπτουν.

Βρείτε εδώ τη σχετική Τροποποιητική απόφαση για τη σύναψη συμβάσεων καπνού.pdf 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία