BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Έστησαν τους παραγωγούς οι διοικούντες της ΕΒΖ

Τεταμένο είναι το κλίμα λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη.

4
0

Περίπου 100 τευτλοπαραγωγοί από όλα τα παραγωγικά κέντρα της χώρας, που έσπευσαν στην συμπρωτεύουσα για να μετάσχουν στην προγραμματισμένη (;) συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΒΖ, δεν βρήκαν κανέναν από τους διοικούντες τη ζαχαροβιομηχανία να τους περιμένει και αυτό τους έχει εξοργίσει. Όπως πληροφορείται το Agronews τούτη την ώρα γίνονται τηλεφωνικές επαφές και διαβουλεύσεις, προκειμένου να κλειστεί έστω και την ύστατη στιγμή μια συνάντηση μέσα στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι στους λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου περίπου 800.000 ευρώ, από τα συνολικά 1,8 εκατ. ευρώ, που τους οφείλει η ΕΒΖ ΑΕ, για πρώτη ύλη που της παρέδωσαν στην καμπάνια του 2015.

Το υπόλοιπο 1 εκατ. ευρώ, όπως είπε στο Agronews ο πρόεδρος της βιομηχανίας Χρήστος Ρώσσιος, γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ στόχος της ζαχαροβιομηχανίας είναι έως την εκπνοή του 2016 να εξοφλήσει ένα μεγάλο μέρος από τα 13 εκατ. ευρώ, που χρωστά, πλέον, στους αγρότες για τα τεύτλα της καμπάνιας του 2016.

 

Για όποια εξέλιξη το Agronews θα επιστρέψει με νέα δημοσίευση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία