BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Εντολή για εξόφληση 3,1 εκατ. στους τευτλοπαραγωγούς

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου δόθηκε εντολή να εξοφληθούν τα τελευταία 3,1 εκατ. ευρώ προς τους τευτλοπαραγωγούς για την καμπάνια του 2016, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΕΒΖ Χρήστος Ρώσσιος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Παντελή Μανή.

Εργαζόμενους και Σταθάκη βλέπει η διοίκηση της ΕΒΖ

1
0

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, μέχρι σήμερα έχουν σπαρθεί περίπου 67.000 στρέμματα, και ειδικότερα, λιγότερα από 14.000 στρέμματα στις Σέρρες, περίπου 18.000 στρέμματα στην Ορεστιάδα – όπου περιμένουν μέχρι τα μέσα Απριλίου να φτάσουν τα 25.000 στρέμματα- και τα υπόλοιπα στο Πλατύ.

Βάσει των υπολογισμών της διοίκησης της Ζάχαρης, συνολικά για φέτος αναμένονται να σπαρθούν λίγο πάνω από 80.000 στρέμματα, έναντι 52.500 στρεμμάτων πέρυσι, μέγεθος καλύτερο, αλλά χωρίς να πιάνεται ο στόχος που είχαν βάλει αρχικά.  

Ωστόσο, από τη ζαχαροβιομηχανία ακόμα «περιμένουν» και κάνουν έκκληση στους παραγωγούς να βάλουν τεύτλα, τονίζοντας σαν δέλεαρ τη συνδεδεμένη στα 71 ευρώ το στρέμμα για το 2017 και το νέο πρόγραμμα απονιτροποίησης στο οποίο μπαίνει πρώτη φορά η καλλιέργεια, δίνοντας στους παραγωγούς παραπάνω 45 ευρώ από πέρυσι.

«Προφανώς το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πληρώσουμε ως τέλος Φεβρουαρίου που είχαμε υποσχεθεί έπαιξε ρόλο στο να μην βάλουν οι παραγωγοί τεύτλα, αλλά ελπίζουμε με την εξόφληση σήμερα να κερδίσουμε ένα χαμένο έδαφος» σημείωσε ο πρόεδρος Χρήστος Ρώσσιος. 

Αναφορικά με το διαγωνισμό της Σερβίας, ο πρόεδρος της ΕΒΖ ανάφερε ότι οι υποψήφιοι επενδυτές για τα δύο εργοστάσια της Σερβίας είναι 9, στο πλαίσιο του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σερβία και την Αυστρία, ενώ δεν υπάρχει ελληνική πρόταση.

Σημειωτέον ότι μέσα στις επόμενες 3 μέρες αναμένεται να ανοίξει το data room, ενώ ανάλογα με τον όγκο των ερωτημάτων θα εξαρτηθεί το πότε θα ζητήσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, όπως ειπώθηκε.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΒΖ σχολίασε ότι στη Σερβία φέτος υπάρχει μεγαλύτερο οικονομικό ενδιαφέρον, από τα 170.000 στρέμματα στα 220.000 στρέμματα φέτος.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό για τα ακίνητα της ζαχαροβιομηχανίας, μετά τα γραφεία που πουλήθηκαν την πρώτη φορά, στο δεύτερο διαγωνισμό πουλήθηκε και το κτήριο της Κουντουριώτη έναντι τιμήματος πάνω από 4 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να ανακοινώνονται λεπτομέρειες γιατί –όπως είπε ο κ. Ρώσσιος- δεν έχουν υπογράψει ακόμα και επίσημα.

Τελικά, τα δύο εργοστάσια σε Ξάνθη και Λάρισα, το διαμέρισμα στο Κολωνάκι και ένα ακίνητο στη Σίνδο περνάνε στην τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Εν τω μεταξύ, στο νοικοκύρεμα που επιχειρείται στη βιομηχανία, έχουν μειώσει πάνω από 30% τις δαπάνες λειτουργίας και ευελπιστούν φέτος σε πολύ μικρότερες ζημίες από ότι πέρυσι, ανέφερε ο πρόεδρος για να συμπληρώσει ότι «αν συνεχιστεί ο σχεδιασμός, όπως πάει, μπορεί να έχουν και λειτουργικά κέρδη». Τέλος, ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχουν φύγει όλες οι διοικητικές υπηρεσίες από τα κεντρικά για να πάνε στο Πλατύ.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία