BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Χρηματιστηριακά πήρε τα πάνω του το βαμβάκι πιέζει όμως το δολάριο

Προτού προλάβει να καταλαγιάσει στη διεθνή αγορά ο απόηχος από το σαρωτικό πέρασµα του τυφώνα Χάρβεϊ στα αποθέµατα βαµβακιού του Τέξας έρχεται ο τυφώνας Ίρµα να ενισχύσει και άλλο τις τοποθετήσεις των επενδυτών υπέρ της ανόδου των τιµών του προϊόντος στο χρηµατιστήριο της Νέας Υόρκης.

Χρηματιστηριακά πήρε τα πάνω του το βαμβάκι πιέζει όμως το δολάριο

3
0
Ως εκ τούτου τα προθεσµιακά συµβόλαια ∆εκεµβρίου από τα 70,85 σεντς ανά λίµπρα στις 31 Αυγούστου έφτασαν στις 5 Σεπτεµβρίου στα 74,73 σεντς ανά λίµπρα, σηµειώνοντας ένα «limit up» που σύµφωνα µε τους διεθνείς αναλυτές προέκυψε τόσο από τις καιρικές ανησυχίες (τυφώνας Ίρµα) όσο και από την απαγόρευση συµµετοχής των εµπόρων στις κινεζικές δηµοπρασίες (σσ. οι γνωστές πωλήσεις κρατικών αποθεµάτων του Πεκίνου)

Ακόµα πιο ψηλά στα 74,88 σεντς έφτασαν τα προθεσµιακά συµβόλαια ∆εκεµβρίου στις 6 Σεπτεµβρίου, σηµειώνοντας µια άνοδο κατά 4,2%. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 µηνών για το προϊόν και για µια ανάκαµψη της τάξης του 12% από τα χαµηλά επίπεδα που ήταν οι τιµές στα µέσα Αυγούστου. Επιπλέον, οι τιµές σηµείωσαν υψηλό στα 75,65 σεντς ανά λίµπρα. Το ράλι αυτό αποτέλεσε ανάσα για τις τιμές οι οποίες πριν περίπου έναν μήνα βρίσκονταν σε χαμηλότερα επίπεδα (ακόμα και 66 σεντς/λίμπρα) και σε συνδυασμό μ' ένα αδύναμο δολάριο, επηρέαζαν αρνητικά την ελληνική σοδειά.

Πλέον οι τιμές στο χρηματιστήριο παρουσιάζουν σταθεροποιητικές τάσεις στα 74,27 σεντς ανά λίμπρα εν αναμονή των καιρικών εξελίξεων στις ΗΠΑ

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία