BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ανάκαµψη στο χρηµατιστήριο βάµβακος χωρίς καύσιµο

Κατόπιν της διόρθωσης, η αγορά προσπάθησε να ανακάµψει πιάνοντας ξανά τα 88 σεντς ανά λίµπρα για τα συµβόλαια Μαΐου, εντούτοις δεν τα κατάφερε.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

66
0

Για την ώρα φαίνεται να ισορροπεί κοντά στα 86 σεντς ανά λίµπρα, ενώ παράλληλα το δολάριο παραµένει σε ισχυρότερα επίπεδα σε σχέση µε πριν από 2-3 εβδοµάδες. Θετικό είναι το γεγονός πως στη φυσική αγορά υπάρχει κινητικότητα τόσο στη φετινή σοδειά όσο και στη νέα. Τα κλωστήρια δείχνουν ικανοποιηµένα, παρά την κρίση της πανδηµίας και κοιτάζουν αισιόδοξα την επόµενη σεζόν. Αναµένουµε πλέον την πορεία των σπορών στις ΗΠΑ σε σχέση µε τις καιρικές συνθήκες.

Σηµειώνονται µικρές πωλήσεις στα φετινά βαµβάκια σε καλές για την εποχή τιµές, πάνω από 90 σεντς, από τα κλωστήρια που έχουν άµεση ανάγκη για ίνα. Οι ποσότητες που πωλούνται µπορεί να µην είναι µεγάλες, αλλά αυτό δεν µας πειράζει δεδοµένου ότι τα αποθέµατα είναι λίγα. Στη νέα σοδειά επίσης είχαµε δραστηριότητα  µε τα νέα συµβόλαια να κλείνονται µε πριµ επί του χρηµατιστηρίου περί των 3 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘21 για λευκά βαµβάκια µε καλά χαρακτηριστικά. Κατόπιν της χρηµατιστηριακής διόρθωσης, οι παραγωγοί πάγωσαν τα κλεισίµατα τιµών σύσπορου για τη νέα σοδειά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία