BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Να μην έχει η ελιά την τύχη της σταφίδας λέει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού

Την έντονη αγανάκτηση του για τις χαμηλές τιμές ελαιολάδου εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία που το δυναμικό αυτό παραγωγικό κομμάτι σε λίγο θα έχει την...τύχη της σταφίδας.

elaiodendra

6
0

Σε ανακοίνωση του καλεί σε μέτρα στήριξης προτείνοντας μεταξύ άλλων κατώτερες εγγυημένες τιμές για  τα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

 Παράλληλα, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας καλεί τους αγρότες, συνεταιρισμούς , συλλόγους , φορείς , της περιοχής σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 7 το βράδυ στην αίθουσα του Συνεταιρισμού στο Χανδρινου με θέμα την διεκδίκηση τιμής στο ελαιόλαδο που να καλύπτει το κόστος παραγωγής, και να αφήνει ένα βιώσιμο εισόδημα .

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας

Την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών προκαλούν η χαμηλές τιμές του ελαιολάδου τιμές που αναγκάζουν τους ελαιοπαραγωγούς να δουλεύουν κάτω από το κόστος παραγωγής.

Έμποροι  και  βιομήχανοι εκμεταλλεύονται τον ήδη  χρεωμένο  ελαιοπαραγωγό  από της δυο καταστροφικές χρονιές  με τις αποτυχημένες   δακοκτονίες, τα διάφορα  χαράτσια, τους φόρους,  το  αυξημένο  κόστος παράγωγης , αρπάζουν την σοδειά για ένα κομμάτι  ψωμί . Χωρίς   παραγωγικούς  συνεταιρισμούς, Ενώσεις  να παρεμβαίνουν  στην τιμή του λαδιού αλλά και το κράτος θεατής αφήνουν στο έλεος  των έμπορων  τους ελαιοπαραγωγούς.   
Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης   τους τοπικούς παράγοντες  , βουλευτές    να μην λένε λέξη για την τιμή  του λαδιού και  την κατάσταση να έχει  φτάσει  στο απροχώρητο.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει τώρα  μετρά στήριξης των ελαιοπαραγωγών για να μην έχει η ελιά την τύχη της σταφίδας.                                                                              Καλούμε επίσης όλους τους βουλευτές του νομού αλλά και όλους τους τοπικούς παράγοντες  να πάρουν  θέση  πάνω  σε ένα τόσο σημαντικό  ζήτημα.

Ζητάμε

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για  τα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος  Χανδρινου και Περιφέρειας   πραγματοποιεί συσκέψεις  και  περιοδείες  στα  χωριά  με θέμα: την διεκδίκηση τιμής στο λάδι που να καλύπτει το κόστος παραγωγής, να αφήνει ένα βιώσιμο εισόδημα και να ανταποκρίνεται στην εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος. Παράλληλα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να πάρουν μορφή αυτές οι διεκδικήσεις.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία