BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Η υδροπονική χορτονομή αλλάζει το μενού της κτηνοτροφίας

Την πλήρη καθετοποίηση της κτηνοτροφικής παραγωγής προωθεί η ΕΝΑ Χαλκιδικής μέσα από την χρήση μιας μονάδας, η οποία βασίζεται στη μέθοδο παραγωγής νωπής και φρέσκιας χορτονομής με τη μέθοδο της υδροπονίας, που θα παράγεται επί τόπου στον χώρο που βρίσκονται τα κοπάδια.

Η υδροπονική χορτονομή αλλάζει το μενού της κτηνοτροφίας

0
1
Μάλιστα ετοιμάζει την πρώτη επίσημη δημόσια εκδήλωσή της τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, στις 21.00 μ.μ., στην Γαλάτιστα, Χαλκιδικής και οργανώνει συνάντηση-συζήτηση με θέμα: «Κοινή Γεωργική Πολιτική & Κτηνοτροφία».
Η μονάδα αυτή βασίζεται στη μέθοδο παραγωγής νωπής και φρέσκιας χορτονομής, με στόχο να βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο την οικονομική βιωσιμότητα του κοπαδιού, αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωικής παραγωγής και τα παράγωγά της, είτε αυτά είναι το γάλα και τα υποπροϊόντα του, είτε το κρέας. Πετυχαίνεται συνεπώς με την εν λόγω διατροφή σημαντική βελτίωση στην υγεία και τη μακροβιότητα των ζώων αλλά και στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Η μέθοδος δεν προσφέρεται μόνο ως μια εναλλακτική η συμπληρωματική μέθοδος σίτισης των σταυλισμένων και ελεύθερων ζώων, σε περιόδους έλλειψης τροφής λόγω του χειμώνα, της ξηρασίας ή φυσικών καταστροφών, αλλά ως μια βασική μέθοδος διατροφής, με ζωοτροφή η οποία προσφέρει πλεονεκτήματα και απευθύνεται σε όλη την κτηνοτροφική αλυσίδα της χώρας μας, καθώς είναι κατάλληλη για κάθε είδους φυτοφάγου ζώου, όπως τα μοσχάρια/αγελάδες, τα αιγοπρόβατα, οι χοίροι, τα πουλερικά και τα κουνέλια.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο, 11 Μαΐου.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

05-03-2014 11:38Panagiotis

Kalimera Tha ithela kapoies plirofories sxetika me ayto to eidos kathws kai poy tha mporesw na bro perissotera gi ayti tin paragwgi(dieuthinsi, til.)

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία