BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Κινητή μονάδα παραγωγής ελαιολάδου λανσάρει η τουρκική Nar Gourmet

Νέα βήματα καινοτομίας κάνει η τουρκική εταιρίας παραγωγής ελαιολάδου και τροφίμων Nar Gourmet, υπό την υποστήριξη του Τουρκικού Υπουργείου Βιομηχανίας, με ένα πρότζεκτ που θα φέρει –κυριολεκτικά- το ελαιοτριβείο στο χωράφι. Ελαιόκαρπος από τις επαρχίες Χατάϋ, Αττάλεια, Μερσίν, Μάνισα και Αϊβαλί, μπορεί πλέον να επεξεργαστεί μέσα σε μόλις δύο ώρες μετά τη συγκομιδή, μέσω της κινητής μονάδαδς επεξεργασίας ελαιοκάρπου της εταιρίας.

Κινητή μονάδα παραγωγής ελαιολάδου λανσάρει η τουρκική  Nar Gourmet

3
0

 Επιπλέον, το νέο φορτηγό-ελαιοτριβείο έχει και την αποστολή να συλλέξει δείγματα ελαιολάδου από τις ποικιλίες των παραπάνω περιοχών αλλά και να προωθήσει διεθνώς τις τοπικές γεύσεις τις Τουρκίας. Σημειώνεται ότι η Nar Gourmet, αποτελεί πρωτοπόρο εταιρία στην αγορά τροφίμων φυσικής προέλευσης ,ε ειδικότητα στις μαρμελάδες και το ελαιόλαδο ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερα από 600 σημεία πώλησης σε όλη την Τουρκία αλλά επίσης εξάγονται στο εξωτερικό, όπως στις Η.Π.Α, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Γερμανία.

 Μάλιστα, οι μαρμελάδες της  Nar Gourmet, κέρδισαν το βραβείο «Εξαιρετικού Προϊόντος» από το Ινστιτούτο Διεθνών Γεύσεων και Ποιότητας (ITQI) ενώ το ελαιόλαδό της κέρδισε Χρυσό Βραβείο το 2014 σε Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης.

 Ο Σαμίρ Μπαϊρακτάρ, διευθύνων σύμβουλος της Nar Gourmet δήλωσε «Ο σκοπός της κατασκευής της κινητής μονάδας επεξεργασίας ελαιολάδου είναι να μεταφέρει τη γεύση από τους ελαιώνες στο τραπέζι μας, χωρίς να θυσιάσουμε την ποιότητα. Με τον τρόπο αυτό, το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο θα μπορέσει να παράγεται σε περιοχές με λίγες εκτάσεις ελαιώνων όπου θα ήταν οικονομικά ασύμφορα να ιδρυθεί ελαιοτριβείο».

 Το κινητό ελαιοτριβείο θα υποστηρίξει την παραγωγή των μικρών ελαιοπαραγωγών και τις τοπικές ποικιλίες οι οποίες δεν έχουν μέχρι στιγμής γίνει γνωστλες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», προσέθεσε ο κ. Σαμίρ Μπαϊρακτάρ,

 Σημειώνεται ότι για την κατασκευή του φορτηγού-ελαιοτριβείου επενδύθηκαν 320.000 τουρκικές λίρες (144.251 δολάρια) ενώ αναμένεται να διανύσει 4.100 χιλιόμετρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία