BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά πήρε το χαλάζι στα Τρίκαλα

Καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, κηπευτικά, τριφύλλι, σιτηρά έχουν πληγεί από την χαλαζόπτωση της περασμένης Παρασκευής 4 Μαΐου σε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και σε οπωροφόρα δένδρα.

2
0

Στο νομό Τρικάλων έχουν πληγεί τα χωριά που βρίσκονται στα ριζά του όρους Κόζιακα και ανήκουν τόσο στο δήμο Πύλης, όσο και στο δήμο Τρικκαίων.

Στο νομό Καρδίτσας, ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, σημείωσε πως η ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο σύνολο των καλλιεργειών, πλήττοντας τα χωριά Κρυοπηγή, Ξηρόκαμπος, Πευκόφυτο, Ανθοχώρι, Πορτή, Δρακότρυπα και Βατσουνιά.

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής ανέφερε σχετικά ότι το χαλάζι έπληξε καλλιέργειες με οπωροφόρα δένδρα και κηπευτικά, σε τμήματα του Κρυονερίου και μεγάλα τμήματα της Κερασιάς.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη Φυτικής Παραγωγής ΕΛΓΑ νομού Τρικάλων Χριστίνα Τσιλούλη ενημέρωσε ότι οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές πρέπει μέσα σε 48 ώρες να πάνε στους ανταποκριτές στις αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες που σημειώθηκε χαλαζόπτωση, προκειμένου να γίνει αναγγελία της ζημιάς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία