BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Το πρώτο θερμόαιμο ψάρι ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ

Στα δίχτυα Αμερικανών ερευνητών πιάστηκε το πρώτο πλήρως θερμόαιμο ψάρι. Πιο συγκεκριμένα στο Σίλβερ Σπρίνγκ του Μέριλαντ των ΗΠΑ, βρέθηκε το ψάρι «όπα» ή «λαμπρόψαρο» (Lampris guttatus όπως είναι η επιστημονική του ονομασία), το οποίο ανήκει στην κατηγορία των φεγγαρόψαρων και έχει βρεθεί και στις ελληνικές θάλασσες.

Το πρώτο θερμόαιμο ψάρι ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ

3
0
Το συγκεκριμένο ψάρι έχει εξαιρετικές αμυντικές ικανότητες καθώς το θερμό του αίμα το καθιστά ταχύτατο κολυμβητή, ενώ ταυτόχρονα του προσφέρει άριστη όραση, αποτελώντας τον καλύτερο κυνηγό σε σύγκριση με ψυχρόαιμα ψάρια στις παγωμένες θάλασσες

Τα χαρακτηριστικά του είναι ιδιαίτερα. Έχει κόκκινο και ασημί χρώμα, σχήμα οβάλ, ζυγίζει 90 κιλά και το μήκος του είναι περίπου ένα μέτρο ενώ η συνολική του εικόνα θυμίζει μεγάλο λάστιχο αυτοκινήτου.

Το φαινόμενο της ενδοθερμίας (υψηλή θερμοκρασία στον οργανισμό) του επιτρέπει να διατηρεί το σώμα του ζεστό, βοηθώντας το να διανύει εύκολα μεγάλες αποστάσεις μέσα στη θάλασσα διατηρώντας τα αντανακλαστικά του σε εξαιρετική φόρμα

Το «όπα» εκτός από ένας «δεινός κυνηγός» είναι κι ένας πολύ καλός μεζές με άφθονο κρέας στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση του στην αγορά. Σύμφωνα με έρευνες το «λαμπρόψαρο» έχει βρεθεί και στα εγχώρια ύδατα. 

(Πηγή: in.gr)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία