BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Το πρόγραμμα FiberMax παρουσίασε η Bayer CropScience

H Bayer CropScience, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για την αναβάθμιση και αναγνωρισιμότητα του ελληνικού βαμβακιού που προέρχεται από τις ποικιλίες FiberMax, παρουσίασε τη νέα πιλοτική πρωτοβουλία της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα FiberMax παρουσίασε η Bayer CropScience

2
0
Tη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους αντιπρόσωποι γνωστών οίκων βαμβακιού και συνεργαζόμενες εκκοκκιστικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα «Πιστοποίησης FiberMax με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές» είναι μια καινοτομία της Bayer CropScience για την αναγνωρισιμότητα του ποιοτικού βαμβακιού που παράγεται από τις ποικιλίες FiberMax, μέσα από κοινωνικά δίκαιο, οικονομικά βιώσιμο και περιβαλλοντικά προσαρμοσμένο τρόπο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο κος Απ. Κλοντζάρης, Γενικός Διευθυντής της Bayer CropScience Ελλάδος, καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό που είναι σε εξέλιξη την τρέχουσα χρονιά στην ελληνική αγορά.

Στη συνέχεια ο κος Αθ. Τσούτσας, Διευθυντής του Τομέα Σπόρων της Bayer CropScience Ελλάδος, παρουσίασε τους τρεις βασικούς «πυλώνες» των βιώσιμων γεωργικών πρακτικών και πως αυτοί συνδέονται με την ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της Bayer CropScience στην καλλιέργεια του βαμβακιού. Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Bayer CropScience φέρει το όνομα «Certified Sustainable FiberMax» (CSF) και κατά την πρώτη επίσημη παρουσίαση τονίστηκαν τα επιπλέον ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προστίθενται στο ήδη γνωστό όνομα FiberMax. Τα πλεονεκτήματα αυτά συνδέονται με την ποικιλιακή υπεροχή, τις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, τον αξιόπιστο μηχανισμό πιστοποίησης και την επικοινωνιακή αναγνωρισιμότητα.

Ως επίτιμος ομιλητής στην εκδήλωση, ο Δρ. Γ. Αυλωνίτης, καθηγητής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρει ένα επώνυμο προϊόν. Η παρουσίασή του ήταν βασισμένη στην μακρόχρονη εμπειρία του και σε ερευνητικά δεδομένα από την ελληνική και παγκόσμια αγορά. 

Η Bayer CropScience παρακολουθώντας τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον παγκόσμιο χάρτη της αγοράς βάμβακος και αναλογιζόμενη τις νέες προκλήσεις που έχουν  να αντιμετωπίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της παραγωγικής αλυσίδας βάμβακος (βαμβακοπαραγωγοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, νηματουργία, βιομηχανίες ένδυσης)  στοχεύει στην αξιοποίηση νέων ευκαιριών και επιχειρηματικών δρόμων για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην παραγωγή  βαμβακιού.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του νέου αυτού προγράμματος προωθείται η εμπορία του Ελληνικού ποιοτικού βαμβακιού που παράγεται με βιώσιμο τρόπο και εντείνεται η ήδη δυναμική παρουσία των ποικιλιών FiberMax στις διεθνείς αγορές. Δίνεται επομένως η ευκαιρία στην Ελλάδα, ως χώρα παραγωγής – εξαγωγής βαμβακιού, να αποκτήσει ταυτότητα ως προς το εγχώρια παραγόμενο ποιοτικό βαμβάκι και να επανατοποθετηθεί στην παγκόσμια αγορά, έχοντας μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη και μεγιστοποιώντας τα οφέλη της συγκεκριμένης εξαγωγικής δραστηριότητας.

Σχετικά με την  Bayer CropScience

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με κύριες δραστηριότητες στους τομείς της υγείας, της γεωργίας και των πολυμερών υλικών υψηλής τεχνολογίας. Η Bayer CropScience, ο Τομέας της εταιρίας  Bayer AG  που δραστηριοποιείται στη γεωργία, με ετήσιες πωλήσεις 9.494 εκατ. ευρώ (2014), είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες καινοτομίας στη γεωργία παγκοσμίως,  στους τομείς των σπόρων, της φυτοπροστασίας  και του ελέγχου εχθρών υγειονομικής σημασίας. Η εταιρία προσφέρει μια εξαιρετική γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων υψηλής αξίας, καινοτόμων λύσεων φυτοπροστασίας που βασίζονται σε χημικούς  και βιολογικούς  τρόπους δράσης, καθώς και ευρύ φάσμα υπηρεσιών για τη σύγχρονη, βιώσιμη γεωργία. Στον τομέα των μη γεωργικών εφαρμογών, η Bayer CropScience έχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών για τον έλεγχο των παρασίτων τόσο για το σπίτι και τον κήπο, όσο και για δασικές εφαρμογές. Η εταιρία διαθέτει ένα παγκόσμιο εργατικό δυναμικό των 23.100 ατόμων και εκπροσωπείται σε περισσότερες από 120 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.bayercropscience.com.

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με κύριες δραστηριότητες στους τομείς της υγείας, της γεωργίας και των πολυμερών υλικών υψηλής τεχνολογίας. Με ιστορία στις εφευρέσεις, η εταιρία δημιουργεί τις τάσεις στους ερευνητικούς τομείς. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2013, ο Όμιλος απασχόλησε περίπου 118.888 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 42,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,5 δις ενώ οι  δαπάνες για R&D σε € 3,6 δις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.bayer.gr.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία