BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Πρωτιά για την ενυδρειοπονία των μαθητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Το πρώτο βραβείο στην πανελλήνια εμπορική έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων κατέκτησαν οι μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για την ενυδρειοπονία στα πλαίσια της εικονικής μαθητικής επιχείρησης “Vitalis”.

Πρωτιά για την ενυδρειοπονία των μαθητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

4
0
Να σημειωθεί ότι ο επόμενος σταθμός της “Vitalis” θα είναι η συμμετοχή στο διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Επιχείρηση της χρονιάς 2017», η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στις 28 Απριλίου στην Αθήνα.



Αναλυτικά για τη βράβευση στην εμπορική έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, σχετική ανακοίνωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αναφέρει τα εξής: 
Πρόκειται για το βραβείο «Καινοτόμο Προϊόν» που δόθηκε στην ομάδα των μαθητών από το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο της Σχολής. Τα παιδιά παρουσίασαν την εικονική μαθητική επιχείρηση “Vitalis”, η οποία διαχειρίζεται καλλιέργεια λαχανικών από απόβλητα… ψαριών, μέσω της διαδικασίας της ενυδρειοπονίας.
Η έκθεση διεξήχθη σε δύο φάσεις: 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και 17 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή 82 μαθητικών «επιχειρήσεων» δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από όλη την χώρα.


«Δουλέψαμε σκληρά και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Τα οφέλη της τεχνικής είναι πολλαπλά, καθώς δε χρειάζονται φυτοφάρμακα ή βοτάνισμα, τα φυτά της ενυδρειοπονίας μεγαλώνουν με διπλάσια ταχύτητα και έχουμε έως και δεκαπλάσιες καλλιέργειες στον ίδιο χώρο! Επιπλέον, η ενέργεια που ξοδεύεται είναι 70% μικρότερη από την κλασική, η απαιτητικότητα ποτίσματος είναι μόλις 2% σε σχέση με αυτή των φυτών στο χώμα, ενώ το σύστημα κοστίζει 80-100 ευρώ!», δήλωσε η μαθήτρια της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου και μέλος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της “VITALIS”, Αριάδνη Λαφάρα.



Η εταιρία προωθεί και ενθαρρύνει τη νέα και εναλλακτική μέθοδο καλλιέργειας με περιβαλλοντική συνείδηση και δίνει την ευκαιρία σε καθένα να γίνει παραγωγός των αγαθών που καταναλώνει άφοβα και εύκολα.
Υπεύθυνη και συντονίστρια του Club Επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι η μαθηματικός με ειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων, Γιώτα Χατζοπούλου, πρόεδρος της εικονικής επιχείρησης η μαθήτρια Ελένη Κυτούδη, ενώ διευθυντές των τμημάτων της επιχείρησης είναι οι μαθητές: Αθηνά Κατσούλα, Παναγιώτα Φίντζου, Σοφία Λίλτση, Ελευθερία Βογιατζόγλου, Χάρης Κάκαρης και Σωτήρης Αποστόλου. Συνυπεύθυνος και αρωγός στην υλοποίηση του συστήματος είναι ο εξειδικευμένος γεωτεχνικός καθηγητής της Σχολής, Γιάννης Μυλωνάς
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία