BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Minecto Alpha, το νέο εντομοκτόνο της Syngenta

Οι καλλιέργειες των κηπευτικών, αποτελούν ένα από τους πιο δυναμικούς τομείς της Ελληνικής γεωργίας. Τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα ξεχωρίζουν τόσο στην εγχώρια όσο και στις αγορές του εξωτερικού ανταγωνίζοντας χώρες όπως η Ισπανία , η Ιταλία αλλά και την Τουρκία.

bbdcd49acc4ef5c8faebe21d3a8c9d84_S

73
0

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος παραγωγός έχουν πολλές διαστάσεις ξεκινώντας από τις εντονότερες πιέσεις από έντομα, τις ανθεκτικότητες  από μη ορθολογική χρήση Φυτοπροστατευτικών προϊόντων, μέχρι την εμπορία και το marketing του τελικού παραγόμενου προϊόντος.

Η Syngenta έχοντας ως γνώμονα, να είναι αρωγός σε όλη τη διαδικασία παραγωγής και μέσα από συνεχής έρευνα, παρέχει σημαντικά εργαλεία και λύσεις ώστε να εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη γεωργία.

Τα τελευταία χρόνια η πίεση από εντομολογικές προσβολές  αλλά και από ιώσεις έχουν αυξηθεί. Ο αλευρώδης, ο Θρίπας και η Tuta Absoluta προκαλούν σημαντικές ζημιές τόσο άμεσα από προσβολές σε φυτά και καρπούς  όσο και έμμεσα αφού αποτελούν και φορείς σημαντικών ιώσεων.

Ένα επιπλέον όπλο στην αντιμετώπιση αυτών των εχθρών ήρθε!

Το Minecto Alpha αποτελεί το νέο πολυδύναμο όπλο, που παρέχει υψηλή προστασία έναντι αλευρώδη, αφίδας, λεπιδοπτέρων, λιριόμυζας, Τuta Absoluta και θρίπα, ενώ συγχρόνως περιορίζει την πιθανότητα εξάπλωσης ιώσεων σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Pinakas1

Καλλιέργεια: Τομάτα Πηγή: 29 πειράματα στη ζώνη της Μεσογείου, Syngenta 2009-2013


Μέσα από πολύχρονο πειραματισμό έχει αποδείξει την υψηλή του αποτελεσματικότητα αλλά και τη συμβατότητα του με προγράμματα ολοκληρωμένης καταπολέμησης όπου χρησιμοποιούνται ωφέλιμα έντομα και βομβίνοι.

Ο συνδυασμός των δύο δραστικών αποδίδει υψηλότερη προστασία από ιώσεις αφού το Cyantraniliprole με την εντομοκτόνο δράση του μειώνει τους πληθυσμούς των εντόμων φορέων ιώσεων και το Acibenzolar-S-methyl δρα ως βιοδιεγέρτης μειώνοντας τη μετάδοση ιώσεων λόγω της ενεργοποίησης της φυσικής άμυνας των φυτών (SAR).

Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ευελιξία εφαρμογής του, αφού δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής είτε με ψεκασμό φυλλώματος είτε μέσω του συστήματος άρδευσης.

Όσον αφορά τα μυζητικά έντομα διαθέτει ένα μοναδικό τρόπο δράσης (Μode of Action) αποτελώντας ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης ανθεκτικοτήτων σε ένα πρόγραμμα εναλλαγής ψεκασμών.

Το ευρύ φάσμα και η μεγάλη διάρκεια δράσης του, συγχρόνως με την προστασία που παρέχει σε ιώσεις αποτελεί το πλέον ολοκληρωμένο εργαλείο προστασίας των καλλιεργειών όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Pinakas2

Πλέον στο οπλοστάσιο μας προστίθεται μία νέα καινοτόμος λύση που συνδυάζει και καλύπτει τις σημαντικότερες ανάγκες των κηπευτικών καλλιεργειών 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site  μας https://www.syngenta.gr/  ή ακολουθήστε το κανάλι μας στο You Tube : https://www.youtube.com/user/SyngentaGreece

Minecto Alpha και πάρε το μέλλον στα χέρια σου

Δελημπαλταδάκης Μανώλης

Marketing Manager Κηπευτικών Καλλιέργειών

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία